رویداد انتخاب دختر شایسته

نویسنده: الهام ستاکی، خبرنگار مستقل و یکی از داوران این دوره از مسابقات

وقتی اولین بار مراسم باشکوه انتخاب دختر شایسته ایران در سال ۱۳۴۵، به همت نشریه زن روز و پس از اعطای حق رای به زنان ایران توسط شاهنشاه آریامهر در ۱۲ اسفند ۱۳۴۱ برگزار شد، ما هنوز در مراحل ابتدایی رسیدن به مساوات و آزادی‌های اجتماعی و مدنی برای زنان ایرانی بودیم.
متاسفانه، پس از وقوع انقلاب ۵۷ و استقرار حکومت اسلامی، بسیاری از دستاوردهای زنان ایرانی تغییر کرد. تاجی که پادشاه فقید بر سر زن ایرانی گذاشته بود، به چادر و سرکوب تبدیل شد. اما چون اساس و بنیان این حرکت مستحکم و در مسیر درست بنا شده بود، نه تنها متوقف نشد بلکه حتی در دوران خفقان نیز به نقش آفرینی سازنده خود در جامعه ادامه داد.

دومین سال احیای مراسم باشکوه انتخاب دختر شایسته ایران، در ۱ دسامبر ۲۰۲۴ در سن حوزه کالیفرنیا برگزار شد. علیرغم خفقان حاکم در کشور، زنان و مردان ایرانی شانه به شانه توانسته‌اند بستر رسیدن به آزادی و دموکراسی برای همه ایرانیان در سراسر جهان را هموار سازند. یکی از اهداف اصلی مراسم انتخاب دختر شایسته ایران در خارج از کشور، اعلام همبستگی کامل با هموطنان و بویژه دختران و پسران نو‌جوان و جوان در داخل و خارج از کشور است. همچنین، هدف این مراسم تغییر استانداردهای کلیشه‌ای برای تاثیرگذاری بیشتر بر امور سیاسی، اجتماعی، حقوق بشر و نهایتا تغییر حکومت در ایران می‌باشد.

در آغاز مراسم، دکتر امیر حمیدی ضمن قدردانی از مقام زن در تاریخ و فرهنگ ایران، اظهار داشت دختر شایسته ایران فقط نماد زیبایی، اخلاق و خردمندی نیست، بلکه سفیر فرهنگ و تمدن غنی و نماینده صلح و دوستی ایرانیان در جهان نیز می‌باشد. شهرداد خبیر، مسئول برگزار کننده دومین مراسم انتخاب دختر شایسته ایران، از حضور چشم‌گیر شرکت‌کنندگان، دست‌اندرکاران و مدعوین تقدیر کرد و گفت از زمان وقوع حادثه دلخراش مهسا امینی و انقلاب «زن، زندگی، آزادی» همیشه امیدوار بود که بتواند چنین مراسمی را برای همراهی با هموطنان در ایران برگزار کند. او از خداوند سپاسگزار بود که با کمک همه عزیزان توانسته به این مهم دست یابد.

  برگزاری برنامه دختر شایسته 2582 بعد از 46 سال

با آغاز رسمی مراسم، وقتی ۷ دختر زیبا و شایسته فینالیست برای انجام مرحله نهایی و اعلام نفر برتر بر روی صحنه آمدند، حس مشترکی از آه ناشی از حسرت برای دختران تحت ستم داخل و اشک شوق برای زیبایی و آزادی دختران خارج از کشور وجود را فراگرفت. این احساس ممکن است بسیاری از مدعوین و بینندگان این مراسم را نیز تحت تاثیر قرار داده باشد. سرکار خانم شهره آغداشلو، که از داوران آخرین دوره برگزاری این مراسم در زمان پادشاه فقید بوده و هم اکنون نیز از طریق زوم به عنوان یکی از داوران این دوره حضور داشت، این احساسات را عمیقاً درک می‌کرد. قطعا اگر اشک ذوق و آه حسرت امروز ما به طور آگاهانه و مسئولانه در هم بلغزد، می‌تواند مسیر ما برای رسیدن به آزادی و دموکراسی در ایران را هموارتر سازد.

جا دارد از همت والای آقای خبیر و همسر ایشان، دکتر حمیدی، ۷ دختر شایسته فینالیست، داوران و تمام دست‌اندرکاران پیدا و پنهان برگزاری این مراسم شکوهمند و به ویژه حضار محترمی که با حضور و حمایتشان باعث شدند تا برگزارکنندگان این مراسم بتوانند با استفاده از دستان قدرتمند آن‌ها سیلی محکمی به قانون عفاف و حجاب مجلس شورای اسلامی و نظام قهقرایی ولایت فقیه بزنند، تقدیر و تشکر ویژه کنیم.

پاینده ایران و برافراشته و برقرار پرچم سه رنگ شیر و خورشید.

حامیان این برنامه: جواهری شریف، شرکت می سیز، شیرینی پزی بی بی، رستوران دیزی سنگی، خشکشویی مارینا، سوپر مارکت اینترنشنال بازار، رادیو بامداد، بلیط پرو، استیونز کریک تویوتا و پیام جوان

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان