نویسنده: نخود هر آش

سفره هفت سین یکی از مهم‌ترین نمادهای عید نوروز است. همه مردم ایران فارغ از منطقه و قوم و زبان، این سفره را به یک شکل آماده می‌کنند. سیب و سیر و سنجد؛ سیر و سرکه و سبزه و سماق  (و شاید سکه) هفت قلمی هستند که با سین شروع شده و هر یک نماد یک مفهوم است که ایرانیان در سفره ی هفت سین می گذارند. مفاهیمی زیبا از طبیعت، زایش، زیبایی و رزق و روزی. اما   متاسفانه پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، مفهوم نشانه های هفت سین، یکی پس از دیگری  از زندگی ایرانیان رنگ باخته ولی نماد آنها در سفره ی هفت سین باقی ماندند. برای احیاء دوباره ی مفاهیم هفت سین در سفره های هفت سین، ایران نیازمند سین هشتمی است که در انتهای این نوشتار به آن اشاره می شود.  

میزان جنایات و ویرانی جمهوری اسلامی در ایران به قدری است که برای از بین رفتن هر یک از مفاهیم نماد های هفت سین مثال های متعددی می توان گفت اگر برای شخصی غیر ایرانی تعریف شود این میزان ظلم به سختی قابل باور است. فاجعه ی متروپل، کشتی سانچی، هواپیمای اکراینی، حملات شیمیایی به مدارس، کشتار زاهدان، خارج شدن قطارها از ریل و سقوط هواپیماها، تورم لجام گسیخته، قتل مهسا، شکنجه و اعتراف تلویزیونی سپیده رشنو فقط مثالهایی متاخر از صدها یا هزاران فاجعه و جنایتی است که در این چهل و چهار سال بر کشور ایران رفته است. در طول این سالها، نوروزی را نمی توان یافت که در پیشین اش چندین اتفاق بد برای کشور رقم نخورده باشد. 

  شجریان: سروش مردم، فردوسی موسیقی ایران – قسمت بیست و هفتم

نگاهی به هفت سین نوروزی و نمادها و مفاهیم آن

سنجد را در سفره ی هفت سین می توان نماد دو مفهوم دانست. اغلب مردم سنجد را نماد عشق و دلباختگی می دانند و آن را به منظور افزایش علاقه در بین اعضای خانواده، بر روی سفره هفت سین قرار می دهند. اما برخی دیگر از افراد معتقدند که سنجد نماد گرایش به عقلانیت است؛ از این رو قرار دادن آن بر روی سفره می تواند سبب شود تا تمام تصمیمات فرد در سال جدید بر اساس عقلانیت صورت پذیرد. این نشانه در روزهای نخست روی کار آمدن جمهوری اسلامی از بین رفت. اقلیتی هیاهو کننده  با دیدن عکس خمینی در ماه و ترویج اعداد عجیب در مورد کشته شدگان و زندانیان سیاسی در شورش های متعدد،  خط بطلان بر عقلانیت کشیدند و پس از برقراری جمهوری اسلامی، این سیستم با تحمیل حجاب و بگیر و ببند عشاق، حمله به مجالس عروسی و نامزدی و گشت های ثارالله و بقیه الله و ارشاد به مبارزه با عشق و دلباختگی پرداختند.

سیب نماد زیبایی و سلامتی می باشد. این مفهوم با اعدام های انقلابی (بخوانید قتل)  نخستین روزهای انقلاب و ادامه ی این قتل ها تا به امروز مورد تهدید قرار گرفته است. مخالفت با تمیزی، خوش پوشی و زیبایی در کنار ارزشمند شدن ریش و یقه ی کثیف از دیگر حمله هایی است که به این نماد هفت سین شده است.  

سرکه نماد جاودانگی و عمر است. با شروع جنگ ایران و عراق و اصرار بر ادامه ی آن  و با  کشته شدن جمعیت بزرگی از جوانان مملکت مورد تهدید قرار گرفت. از طرفی مخالفت و انکار گذشته ی پر بار کشور ایران از طرف این سیستم، مخالفت حاکمان فعلی را با جاودانگی نمایان می کند. 

  کتاب نادرشاه افشار – 46

سمنو سمبل خیر و برکت و رزق و روزی است. لازم به گفتن نیست که به برکت جمهوری اسلامی! مدتهاست که خیر و برکت از زندگی بسیاری از ایرانیان رخت بر بسته است. بنیانگذاران جمهوری اسلامی با حمله به صنعتگران و کار آفرینان بزرگ، و مصادره و غارت اموال آنها  به نوعی با این نماد هفت سین مبارزه کردند. از طرفی سیاست های اقتصادی مبتنی بر رانت و فساد، تورم های لگام گسیخته باعث شده رزق و روزی مردم ایران به طور جدی مورد تهدید واقع شود. فقر و زباله گردی، چند شغله بودن مردم برای امرار معاش و به طور کلی کاهش درآمد عمومی از نشانه های تهدید این نماد هفت سین است. 

سبزه نماد نوزایی و حیات دوباره، زایش، طراوت است. مخالفت جمهوری اسلامی با زیبایی، موی زنان، شادی، رقص و پایکوبی و به طور کلی با هر گونه طراوت، در حقیقت مبارزه با این بخش از نماد های هفت سین است. خشکسالی های مداوم، خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها، غارت و از بین رفتن جنگلها و فضای سبز کشورمان از جمله نشانه های مبارزه این رژیم با زایش و طراوت طبعیت است.

سیر نمادی از تندرستی و سلامت است. فقط دو مثال از جنایات سیستماتیک جمهوری اسلامی در رابطه با دشمنی این سیستم با تندرستی جامعه، سیاست مبارزه اش با بیماری کرونا و ورود واکسن، و حملات شیمیایی اخیر به مدارس کشور هستند که نشانه ی دشمنی این گروه مافیایی با تندرستی و سلامت جامعه است. هوای آلوده، آب غیر بهداشتی و بنزین غیر استاندارد هم از دیگر مثال های مخالفت با تندرستی و سلامت است.  

  زندگی در ساکرامنتو - قسمت سوم

سماق  نماد صبر و استقامت یا طلوع خورشید است. بالاخره این صبر هم در سالی که گذشت، تمام شد. مردم با سر ریز شدن کاسه ی صبر شان و آمدن به خیابانها در صدد زدن مُهر پایان بر این سیستم جنایتکار فاسد هستند تا سین هشتم را تحقق بخشند. 

سین هشتم 

مردم ایران نیز در آستانه ی نوروز، با برپایی این مراسم نمادها و آیین های باستانی را پاس می دارند و در دید و بازدیدها و تماس های دوستانه، همه یا بخشی از نماد های هفت سین را را برای یکدیگر آرزو می کنند. همانطور که ملاحظه می شود برای تحقق همه یا بخشی از این آرزوها، به سین هشتم نیاز است که همانا “سقوط جمهوری اسلامی” است. با داشتن این سین، هفت سین آزاد می شوند و امکان تحقق پیدا می کنند. 

به زودی با داشتن سین هشتم، بقیه ی هفت سین از اسارت خارج خواهند شد و خیر و برکت و سلامتی و زیبایی به کشور عزیزمان باز خواهد گشت.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان