• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • استقرار نیروهای «حجاب‌بان» در مترو تهران: ادعای «خودجوشی» مسئولان و واقعیت «اعمال اجباری»

استقرار نیروهای «حجاب‌بان» در مترو تهران: ادعای «خودجوشی» مسئولان و واقعیت «اعمال اجباری»

پیام جوان: در پی انتشار تصاویری از استقرار نیروهای «حجاب‌بان» در ایستگاه‌های مترو تهران، مسئولان شهرداری و شورای شهر این شهر ابتدا این اقدام را «خودجوش» و «مردمی» خواندند. اما انتشار تصاویر و گزارش‌های متعدد از حضور گسترده و سازمان‌یافته این نیروها، ادعای مسئولان را زیر سوال برد.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در این زمینه گفته است: «اگر کسی در مترو بخواهد امر به معروف و نهی از منکر کند، آیا می‌توانیم بگوییم این کار را انجام ندهد؟»

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند که این نیروها نه تنها «خودجوش» نیستند، بلکه به صورت سازمان‌یافته و با لباس فرم در ایستگاه‌های مترو مستقر شده‌اند.

محمدحسین طاهری آکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، نیز در این زمینه گفته است: «بر اساس گزارشات رسیده تعداد افراد تذکر لسانی بیش از ۲۸۵۰ نیروی انقلابی و جهادی هستند که فی‌سبیل الله مشغول به فعالیت هستند.»

این سخنان نیز نشان می‌دهد که حضور این نیروها در راستای اجرای سیاست‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر است و صرفاً یک اقدام «خودجوش» نیست.

در واقع، استقرار نیروهای «حجاب‌بان» در مترو تهران بخشی از تلاش‌های حاکمیت ایران برای گسترش حجاب اجباری در جامعه است. این اقدام با واکنش‌های منفی بسیاری از شهروندان و فعالان حقوق زنان مواجه شده است.

برخی از شهروندان معتقدند که حضور این نیروها در مترو باعث ایجاد فضای ناامنی و ترس در میان زنان می‌شود. برخی دیگر نیز این اقدام را نقض حقوق شهروندی و آزادی بیان زنان می‌دانند.

با توجه به این واکنش‌ها، به نظر می‌رسد که استقرار نیروهای «حجاب‌بان» در مترو تهران با چالش‌های جدی مواجه خواهد بود.

  A reader’s guide to all of Trump’s fights with Congress

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter Payam Javan

همراهان پیام جوان