پیام جوان: ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است و حدود ۹۰ درصد مصرف جهانی این محصول را تامین میکند. اما در سال جاری، تولید زعفران در ایران بین ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش تولید، نگرانیهایی را در مورد آینده این محصول استراتژیک ایجاد کرده است.
علی حسینی گازار، عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران، دلایل اصلی کاهش تولید زعفران در ایران را تورم، بیتوجهی مسئولان و تنشهای گرمایی و سرمایی دانست.
به گفته او، تورم موجود در کشور، هزینه تولید زعفران را افزایش داده است. این امر باعث شده است که تولید زعفران در استانهای سهگانه خراسان از توجیه اقتصادی خارج شود.
حسینی گازار همچنین گفت که بیتوجهی مسئولان به این مقوله، بهرهوری کشت زعفران در ایران را از ۶ کیلوگرم به ۳ کیلوگرم کاهش داده است.
او در مورد تنشهای گرمایی و سرمایی نیز گفت که زعفران محصول سازگار با کم آبی بوده و مصرف آب آن پایین است. اما نبود آموزش لازم به کشاورزان سبب شده است که خسارتهای ناشی از تنشهای سرمایی و گرمایی زیاد باشد.
بر اساس گزارش VOA