ادامه حمله شیمیایی به مدرسه‌ها با گازهای ناشناخته

پیام جوان: حمله شیمیایی به مدرسه‌ها با گازهای ناشناخته شش ماه پس از آغاز همچنان ادامه دارد و روز دوشنبه چهارم اردیبهشت دانش‌آموزان چند مدرسه در تهران، کرج، همدان، و سنندج مسموم شده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، مدرسه‌های «معراج»، «عصمت»، «مائده»، «مستوره»، و «نسیبه» در سنندج در روز دوشنبه هدف «حمله شیمیایی» قرار گرفتند و دانش‌آموزان با علائم مسمومیت برای مداوا به مراکز درمانی انتقال یافتند.

در کرج مدرسه‌های «فاطمه پزشکی» و «۲۲ بهمن» هدف حمله قرار گرفتند و در تهران نیز دبیرستان «فسایی‌نژاد» هدف قرار گرفته است.

بر اساس یک گزارش ویدئویی یکی از دانش‌آموزان می‌گوید «معاونان مدرسه به بچه‌ها اجازه خروج از مدرسه نمی‌دادند» و بچه‌ها خودشان بیرون آمدند و «حال خیلی‌هایشان بد است.»

بنا بر یک گزارش شهروندی دیگر، در همدان نیز دو مدرسه دخترانه «فاطمیه» و «جاوید‌الأثر» هدف حملات شیمیایی قرار گرفته‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز یک‌شنبه سوم اردیبهشت در بیانیه‌ای از لزوم تشکیل «کمیته‌های مردمی برای حفاظت از دانش‌آموزان مدارس در برابر حملات شیمیایی» و همچنین تشکیل «زنجیره انسانی در اطراف مدارس» سخن گفته است.

مسمومیت دنباله‌دار دانش‌آموزان اغلب دختر در مدرسه‌های ایران از نهم آذر ۱۴۰۱ در قم آغاز شد و با تسری به سایر استان‌های ایران تاکنون همچنان ادامه یافته است.

مقامات جمهوری اسلامی تاکنون اقدام موثری برای برخورد با عاملان این حملات انجام نداده‌اند و به عواملی چون «شیطنت دانش‌آموزان، دخالت خارجی، و ماجراجویی چند تن» اشاره کرده‌اند. مقامات از رسانه‌ها خواسته‌اند به جای مسمومیت، از کلیدواژه «بدحالی» برای دانش‌آموزان استفاده کنند.

  چندین مدرسه دخترانه در شهرهای کرج، کرمانشاه، سنندج و دزفول هدف حملات گازی/شیمیایی قرار گرفته‌اند

مسئولان حکومتی در ماه‌های گذشته اعلام کردند که این حمله‌ها را پی‌گیری می‌کنند و وزارت کشور در چند اطلاعیه ادعا کرد که تعدادی در ارتباط با مسمومیت‌های دانش‌آموزان بازداشت شده‌اند، اما با آغاز به کار مدارس پس از دو هفته تعطیلی نوروزی، این حملات به دانش‌آموزان از سر گرفته شده است.

ادامه مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی را در پی داشته است. از جمله، ابوالفضل قدیانی آن را «حمله بیولوژیکی» و سرمنشأ آن را «بیت» خامنه‌ای دانست و شهبانو فرح پهلوی آن را گوشه‌ای از «سرشت ناپاک رژیم» جمهوری اسلامی برشمرد.

همچنین عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خواستار تعطیلی مدرسه‌ها شد و مسمومیت‌ها را «جنایت» نامید و گفت که عوامل آن از «درون سیستم» جمهوری اسلامی هستند.

بر اساس گزارش صدای آمریکا

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان