کریپتوکارنسی، تازه واردی که راه صدساله را یک شبه طی کرد

نویسنده : محمد حسین خیرخواه

تغییری که ظهور اینترنت در سبک زندگی انسان‌ها ایجاد کرد بر کسی پوشیده نیست. پرداخت قبض، استفاده از تاکسی، ارتباطات تصویری به سادگی چند کلیک و دیگر موارد این‌چنینی جزو پیش پا افتاده ترین مزایای اینترنت محسوب می‌شوند. اما این تغییر در سبک زندگی با ظهور تکنولوژی دیگری به مراتب موثر تر از اینترنت، با سرعت بیشتری درحال انجام است. تکنولوژی بلاک‌چین؛ که از زمان حضور پررنگش در عرصه‌های مختلف زمان زیادی نمی‌گذرد، در ذهن اغلب انسان‌ها با دنیای ارزهای دیجیتال گره خورده است.

در سال ۲۰۰۸ با معرفی بیت‌کوین، تلنگر تغییراتی بنیادین در عرصه‌ی اقتصاد به تمام جهان وارد شد. کم کم کمپانی‌های بزرگ و سرمایه‌گذاران برجسته، علاوه بر میل به سرمایه‌گذاری در ابعاد کلان بر روی تکنولوژی بلاک‌چین، به سوی ارزهای دیجیتال نیز کشیده شدند.

امروز کمتر کسی را می‌شناسیم که در مورد ارزهای دیجیتال نشنیده باشد. بسیاری از مردم دنیا اخبار این حوزه را دنبال می‌کنند، حتی آن عده‌ای که در این عرصه سرمایه‌گذاری نکرده‌اند. هر دقیقه که می‌گذرد استفاده از این ارزها در زندگی روزمره بیشتر می‌شود. از شرق آسیا تا ایالات متحده آمریکا، دولت‌ها به فکر استفاده از روش‌های پرداخت دیجیتالی هستند. ایده‌ی استفاده از CBDCها یا بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها برای پرداخت‌های عادی روزمره یا معاملات فرامرزی در برخی کشورها اجرایی شده و در چندی دیگر در مراحل آزمایشی به‌سر می‌برد.

اما هم‌چنان سوال اساسی اینجاست که چه آینده‌ای در انتظار ارزهای دیجیتال است؟

پیش‌بینی کارشناسان از روند پرفراز و نشیب این اعجوبه‌های تازه وارد در آینده چیست؟

در این مقاله به شش پیش بینی درمورد آینده‌ی ارزهای دیجیتال و تکنولوژی بلاک‌چین خواهیم پرداخت.

١- بیت‌کوین چگونه سال را به پایان می‌رساند؟

  شاه کلید دنیای کریپتوکارنسی

این پیش‌بینی شاید کمی محافظه‌کارانه باشد، البته با توجه به شرایطی که اخیرا برای بیت‌کوین پیش‌آمده است باید گفت که روند صعودی همیشگی نیست. با این حال، پیش‌بینی‌های متفاوتی در رابطه با قیمت بیت‌کوین تا انتهای سال ۲۰۲۱ وجود دارد. اما به نقل از وب‌سایت nasdaq.com پیش‌بینی می‌شود که قیمت این ارزدیجیتال تا ۱۰۰٫۰۰۰ دلار افزایش یابد.

٢- ارزهای دیجیتال در آینده با اینترنت اشیا (IoT) ادغام می‌شوند

جدایی تکنولوژی‌ها از یکدیگر عملا غیرممکن است. تکنولوژی‌های مختلف در هر زمینه‌ای به یاری هم می‌آیند، برای مثال همان‌طور که استفاده از کامپیوتر به یاری صنعت خودروسازی آمد.

تکنولوژی اینترنت اشیا (Internet of Things) هم‌اکنون هم درحال استفاده است. به زبان ساده، این تکنولوژی، گسترش اتصال اینترنت به ابزارهای روزمره است. برای مثال وسیله‌هایی مثل ساعت مچی هوشمند از این قبیل هستند.

پیش بینی‌ها از ادغام این دو تکنولوژی باهم نوید آینده‌ای درخشان پیش‌روی انسان‌ها را می‌دهد. هم‌چنین براساس گزارش IDC ، انتظار می‌رود که تکنولوژی بلاک‌چین نیز به این اتحاد ملحق شود و این پازل از تکنولوژی‌های پیشتاز تکمیل گردد.

٣- ارزهای پایدار نقش بیشتری ایفا می‌کنند

با توجه به نقش آفرینی بیت‌کوین و آلت‌کوین ها، ارزهای پایدار هم با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند هر روز بیش از قبل مورد توجه و به‌کارگیری قرار می‌گیرند و پیش بینی می‌شود این روند ادامه خواهد داشت و بر ارزش بازار این ارزها افزوده خواهد شد.

۴ -ارزهای دیجیتال بانک مرکزی CBDC فراگیر خواهند شد

با توجه به محبوبیت ارزهای دیجیتال و به‌کارگیری بیشتر آن‌ها در سراسر جهان، بانک‌های مرکزی برای ماندن در بازی و هم‌چنین سهولت در معاملات اقدام به ایجاد این ارزها کرده‌اند. کشورهایی مانند چین، سوئد، بریتانیا، ایالات متحده و هم‌چنین اتحادیه اروپا این ارزها را به‌کار گرفته و یا نسخه ازمایشی را در دست بررسی دارند. اما پیش‌بینی‌ها حاکی از فراگیر شدن این نوع ارز در سراسر جهان است.

  سیروس فرصت - نوازنده فلوت

٥- اجرای قوانین مالیاتی تشدید خواهد شد

سرویس درآمد داخلی (IRS) در دوسال گذشته اقدامات مختلفی برای اجرای قوانین مالیاتی بر ارزهای دیجیتال انجام داده است. این اقدامات نشان از جدی بودن این نهاد دارد. با توجه به افزایش قیمتی که ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰ تجربه کردند، مسؤلین مالیاتی بدون‌شک رویکرد جدیدی به شرایط مالیاتی این ارزها خواهند داشت؛ چرا که این بخش پتانسیل خوبی برای افزایش درآمد‌های مالیاتی دارد.

۶- تکنولوژی بلاک‌چین از عرصه‌های مالی فراتر خواهد رفت

سال ۲۰۲۱ سالی است که تصورات نادرست در مورد بلاک‌چین از بین می‌رود. تصور بسیاری این است که بلاک‌چین تفاوتی زیادی با بیت‌کوین ندارد و یا این دو از یکدیگر جدا نیستند. اما با به‌کارگیری تکنولوژی بلاک‌چین در عرصه‌های مختلف مانند پست، خدمات درمانی، صنایع فضایی و بسیاری دیگر، موضوع یکسان نبودن بلاک‌چین و بیت‌کوین برای بسیاری روشن می شود و مزایای فراوان این تکنولوژی در آینده نه چندان دور نمایان خواهند شد.

٧- تکنولوژی بلاک‌چین به حل مشکلات اقتصاد جهانی کمک خواهد کرد

درحال حاضر در عرصه اقتصاد جهانی ناکارآمدی در سیستم های مالی به وضوح مشاهده می‌شود که باعث کند شدن روند معاملات و تجارت بین کشورها می‌گردد. هم‌چنین مبادلات در سطح جهانی دچار تقلب و سیاست‌های ناپاک گروه‌های سودجو است. با ورود تکنولوژی بلاک‌چین و در پی آن کریپتوکارنسی به این معادله، بسیاری از این مشکلات برطرف خواهند شد. این تکنولوژی با تبدیل متد پرداخت، روندهای اداری و به طورکلی از بین بردن روش‌های زمان‌بر و قابل دور زدن مرسوم، به یک سیستم دیجیتالی جهانی، بسیاری از ناکارآمدی‌ها را از بین خواهد برد. ویژگی‌های خاص تکنولوژی بلاک‌چین مانند غیرمتمرکز بودن و تکیه بر اعداد و قوانین ریاضی باعث دقت و امنیت بالا در سیستم‌های مبتنی بر بلاک‌چین در آینده خواهد شد.

  سرگذشت بلاک‌چین، از فلورانس تا پروژه آرتمیس

٨- هنر و سرگرمی دگرگون خواهند شد؛

اگرچه که هم اکنون کریپتوکارنسی در زمینه سرگرمی هم تا حدودی نقش ایفا می‌کند، اما آن‌چه که از آینده هنر و سرگرمی پیش‌بینی می‌شود بسیار درخشان است. با نقش‌افرینی توکن‌های غیرمثلی یا NFTها (None-fungible tokens) در این دو عرصه، کمک شایانی به کسب درآمد و پیشرفت آن‌ها خواهد شد. NFT ها با ارزش بخشیدن به یک اثر هنری، یک بازی ویدئویی، یک البوم موسیقی و یا هرچیز غیرمثلی که در دنیای واقعی وجود دارد علاوه‌بر ویژگی‌های بلاک‌چین، منافع صاحب اثر را هم حفظ می‌کنند. این آثار غیرمثلی قابل داد و ستد هستند و تا این لحظه آثار زیادی با قیمت‌های میلیون دلاری فروخته شده اند. پیش‌بینی می‌شود که NFT ها در صنعت تبلیغات هم دگرگونی ایجاد کنند. البته در حال حاضر سرویسی برای تبلیغات با استفاده از آن‌ها شروع به فعالیت کرده است. یک بیلبورد تبلیغاتی که هرپیکسل آن به عنوان یک NFT قابل خرید، فروش و یا اجاره است.

سخن پایانی

آن‌چه که برکسی پوشیده نیست میل انسان‌ها برای انجام هرچه سریع‌تر فعالیت‌های خسته کننده و زمان‌بر است. علاقه‌ی ما به سریع انجام شدن کارها انکار ناپذیر است. ارزهای دیجیتال که برروی بستر تکنولوژی بلاک‌چین فعال هستند باعث افزایش سرعت و امنیت تراکنش‌ها شده‌اند. افق‌های پیش رو برای این تکنولوژی بسیار روشن است. سال ۲۰۲۱، آن‌طور که پیداست، نقطه عطفی برای جای‌گیری عمومی این ارزها در بین جهانیان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان