«GenoMorph»؛ پلتفرم تازه‌ی هوش مصنوعی Colossal برای شتاب دادن به احیای دودو

پیام جوان:

شرکت زیست‌فناوری «کولوسال بایوساینسز» (Colossal Biosciences) چهارشنبه ۱۴ اکتبر ۲۰۲۶ پلتفرم تازه‌ای با نام «GenoMorph» را معرفی کرد. این پلتفرم مورفولوژی سه‌بعدی، ژنومیک مقایسه‌ای و زیست‌شناسی تکوینی را ترکیب می‌کند تا ژن‌های قابل‌ویرایش را در پروژه‌های «احیای گونه‌های منقرض‌شده» پیدا کند. خود پلتفرم ژن‌ها را ویرایش نمی‌کند.

هدف اصلی دودو است. کولوسال حدود ۲٬۳۰۰ هدف امیدوارکننده برای ویرایش دی‌ان‌ای مربوط به شکل جمجمه و صورت دودو شناسایی کرده که قصد دارد در آزمایشگاه بیازماید. یکی از چالش‌ها این است که برای ماموت حدود ۱۰۰ ژنوم در دسترس است، اما برای دودو فقط یک ژنوم.

کبوتر نیکوبار (Nicobar pigeon)، نزدیک‌ترین خویشاوند زنده‌ی دودو، در کلونی کولوسال ۳۶ پرنده دارد و شرکت سلول‌هایی ساخته که به تخم و اسپرم تبدیل می‌شوند.

داده‌های آموزشی شامل داده‌های تکوینی مرغ، بلدرچین، اردک و کبوتر و اطلاعات ژنتیکی و اندازه‌گیری سه‌بعدی جمجمه از بیش از ۷۰ گونه‌ی پرنده بوده است. ساختن این پلتفرم بیش از یک سال طول کشید. کولوسال همچنین یک سامانه‌ی نانوذره‌ی لیپیدی برای رساندن ابزارهای ویرایش ژن به جنین پرندگان در حال رشد ساخته است.

بن لم (Ben Lamm)، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار کولوسال، GenoMorph را «نقشه‌ی گنج ژنوم دودو» نامید که کمک می‌کند فقط تفاوت‌های ژنتیکی مهم پیدا شود. پیتر دیاماندیس (Peter Diamandis)، سرمایه‌گذار کولوسال، شرکت سرمایه‌گذاری جدیدی با نام «NeoGenesis Capital» تأسیس کرده است.

گزارش شریک بیرونی یا مبلغ سرمایه‌گذاری GenoMorph را اعلام نکرده است.

منبع: تک‌کرانچ (TechCrunch)، گزارش ۱۴ اکتبر ۲۰۲۶ درباره‌ی پلتفرم GenoMorph

Facebook
Twitter
LinkedIn