نتانیاهو: نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان «آزادی عمل کامل» دارند

پیام جوان:

نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به انتشار گزارشی درباره احتمال عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان تاکید کرد که در «دستورالعمل»های صادره برای ارتش اسرائیل تغییری ایجاد نشده است.

پیشتر خبرگزاری سی‌ان‌ان دوشنبه اول تیر به نقل از یک منبع آگاه اسرائیلی گزارش داده بود که اسرائیل در حال بررسی اعلام عقب‌نشینی‌های «نمادین» از مناطقی در جنوب لبنان در چارچوب مذاکرات پیش‌ رو است.

به گزارش سی‌ان‌ان، این منبع آگاه گفت این ایده پیش از گفت‌وگوهای اسرائیل و لبنان، که قرار است این هفته با نظارت دولت پرزیدنت ترامپ در واشنگتن برگزار شود، مورد بحث قرار گرفته است.

به دنبال این اظهار نظر، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد: «دستورالعمل من و وزیر دفاع به ارتش اسرائیل واضح است و تغییر نکرده است.»

حساب رسمی دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس روز دوشنبه اول تیر نوشت: «رزمندگان ما [اسرائیل] در جنوب لبنان برای خنثی کردن هرگونه تهدید مستقیم یا در حال توسعه علیه خود یا ساکنان شمال، آزادی عمل کامل دارند. ارتش اسرائیل هیچ محدودیتی در این مورد ندارد.»

او تاکید کرد: «من از آنها حمایت می‌کنم؛ تمام ملت از آنها حمایت می‌کند.»

نتانیاهو، افزود: «موضع من در مورد ماندن در منطقه امنیتی جنوب لبنان تا زمانی که برای محافظت از ساکنان شمال و همه شهروندان کشور لازم باشد، قاطع است.»

آقای نتانیاهو همچنین با انتشار ویدیویی در حساب کاربری خود در ایکس به کشته شدن دشمنان اسرائیل – از جمله خامنه‌ای، سنوار، نصرالله، و شماری از مقامات نظامی رژیم ایران – اشاره کرد و گفت که اسرائیل کسانی را که قصد داشتند به اسرائیل حمله کنند و به آن آسیب برسانند، قبل از این که چنین فرصتی پیدا کنند، مورد حمله قرار داد.

او به همراه این ویدیو در پیامی به زبان عبری نوشت: «صبح زود بیدار شو و کسی را که برای کشتن تو می‌آید، بکش!»

پیشتر یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از قلعه بوفور را رد کرد. این قلعه‌ در جنوب لبنان در روزهای اخیر صحنه برخی از شدیدترین درگیری‌ها بوده است.

کاتز و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، متعهد شده‌اند که این کشور از آن چه آن را «منطقه امنیتی» در جنوب لبنان می‌نامند، عقب‌نشینی نخواهد کرد.

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز یکشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال از جمهوری اسلامی خواست نیروهای نیابتی خود در لبنان را «فوراً» از ایجاد تنش بازدارد.

پرزیدنت ترامپ نوشت: «[رژیم] ایران باید فوراً نیروهای نیابتیِ خود در لبنان را که پول زیادی دریافت می‌کنند، از دردسرآفرینی بازدارد.»