سنتکام: یک نفتکش دیگر ناقض «محاصره دریایی» جمهوری اسلامی را از کار انداختیم

پیام جوان:

سنتکام اعلام کرد که نیروهایش یک نفتکش دیگر را که تلاش کرده بود محاصره دریایی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی را نقض کند، از کار انداخته است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده‌ آمریکا، سنتکام، پنج‌شنبه ۲۱ خرداد با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نیروهای آمریکایی ساعت ۱۱:۲۰ شب به وقت شرق آمریکا در ۱۰ ژوئن ۲۰ خرداد، یک نفتکش را در دریای عمان پس از آنکه این کشتی با تلاش برای انتقال نفت ایران، محاصره دریایی علیه ایران را نقض کرد، از کار انداختند. این سومین کشتی تجاری بود که این هفته توسط نیروهای آمریکایی از کار انداخته شد.»

در این بیانیه آمده است: «نفتکش جَلویر را که با پرچم گینه بیسائو در حرکت بود و سعی داشت نفت را از ایران از طریق دریای عمان منتقل کند، از کار انداختیم.»

این بیانیه در تشریح نحوه از کار انداختن این کشتی اشاره کرده است که در پی خودداری مکرر خدمه این شناور از پیروی از دستورالعمل‌های نیروهای آمریکایی یک هواپیمای آمریکایی دو فروند موشک «هل‌فایر» را به سمت موتورخانه آن کشتی شلیک کرد.

سنتکام همچنین یادآور شده است که اوایل این هفته، هواپیماهای آمریکایی نفتکش‌های «مَریوِکس» و «سِتِبِلّو» را که با پرچم پالائو در حرکت بودند به ترتیب در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه از کار انداختند. سنتکام تاکید کرده است که «مَریوِکس» با تلاش برای حرکت به سمت یک بندر ایرانی، محاصره دریایی را نقض کرد و «سِتِبِلّو» نیز سعی در انتقال نفت ایران داشت.

این بیانیه می‌افزاید: «نیروهای سنتکام از زمان آغاز محاصره در ۱۳ آوریل، ۹ کشتی متخلف را از کار انداخته، ۱۳۵ کشتی متخلف را به مسیر دیگری هدایت کرده‌اند و به ۴۲ کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه اجازه عبور داده‌اند. این محاصره به طور بی‌طرفانه علیه کشتی‌های همه کشورها که به بنادر و مناطق ساحلی ایران، از جمله تمام بندرهای ایران در خلیج فارس و دریای عمان، وارد یا از آنها خارج می‌شوند، اعمال می‌شود.»

ایالات متحده از اواخر فروردین ۱۴۰۵ محاصره دریایی علیه جمهوری اسلامی را در واکنش به اقدام رژیم ایران در بستن تنگه هرمز آغاز کرد.