اسلام‌آباد: حضور هواپیماهای ایرانی در پاکستان برای حفاظت از آنها نیست

پیام جوان:

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به گزارش یک رسانه آمریکایی، اعلام کرد که حضور برخی هواپیماهای ایرانی در پاکستان در چارچوب «وضعیت اضطراری نظامی یا ترتیبات حفاظتی» نیست و صرفاً برای «تسهیل جابه‌جایی» مقامات جمهوری اسلامی در چارچوب مذاکرات است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای نوشت: «هواپیماهای ایرانی که هم‌اکنون در پاکستان مستقر هستند، در دوره آتش‌بس وارد این کشور شده‌اند و هیچ‌گونه ارتباطی با هیچ وضعیت اضطراری نظامی یا ترتیبات حفاظتی ندارند. ادعاهایی که خلاف این موضوع را مطرح می‌کنند، صرفاً گمانه‌زنی، گمراه‌کننده و کاملاً دور از واقعیت هستند.»

پیشتر شبکه خبری سی‌بی‌اس به نقل از منابع آگاه گزارش داد که پاکستان به هواپیماهای نظامی جمهوری اسلامی اجازه داده است در خاک آن کشور مستقر شوند و این اقدام به‌طور بالقوه آن هواپیماها را از حملات هوایی آمریکا محافظت می‌‌کند.

در واکنش به این خبر، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی، لیندزی گراهام، در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «اگر این گزارش درست باشد، باید نقش پاکستان به‌عنوان میانجی میان [جمهوری اسلامی] ایران، ایالات متحده و دیگر طرف‌ها به‌طور کامل بازنگری شود.»

او افزود: «با توجه به برخی اظهارات پیشین مقام‌های دفاعی پاکستان درباره اسرائیل، اگر این موضوع حقیقت داشته باشد، تعجب نخواهم کرد.»

اما وزارت خارجه پاکستان افزود که این کشور «پس از برقراری آتش‌بس و در جریان دور نخست گفت‌وگوهای اسلام‌آباد، شماری از هواپیماهای متعلق به ایران و ایالات متحده برای تسهیل جابه‌جایی کارکنان دیپلماتیک، تیم‌های امنیتی و کارکنان اداری مرتبط با روند مذاکرات وارد پاکستان شدند. برخی از این هواپیماها و نیروهای پشتیبانی به‌طور موقت در پاکستان باقی ماندند تا در انتظار دورهای بعدی گفت‌وگوها باشند.»

بیانیه این وزارتخانه می‌افزاید: «اگرچه مذاکرات رسمی هنوز از سر گرفته نشده است، اما تبادل‌های دیپلماتیک در سطوح عالی همچنان ادامه داشته است. در این چارچوب، سفرهای وزیر امور خارجه ایران به اسلام‌آباد از طریق ترتیبات موجود لجستیکی و اداری تسهیل شده است.»

همچنبن ببینید: