کاهش بهای طلا در پی تقویت بازار کار آمریکا و تغییر انتظارات از فدرال رزرو

پیام جوان: بهای شمش طلا در معاملات اولیه با کاهشی قابل توجه مواجه شد و به حدود ۵,۰۶۰ دلار در هر اونس رسید. این افت پس از آن رخ می‌دهد که داده‌های اخیر از بازار کار ایالات متحده، افزایش بی‌سابقه حقوق و دستمزدهای بخش غیرکشاورزی در ماه ژانویه و کاهش غیرمنتظره نرخ بیکاری را نشان داد. این آمار حاکی از تداوم روند استحکام و ثبات در بازار کار آمریکا در آغاز سال جاری میلادی است.

انتشار این داده‌های قدرتمند، می‌تواند تمایل مقامات فدرال رزرو را برای ثابت نگه داشتن نرخ‌های بهره در وضعیت کنونی تقویت کند. در پی این تحولات، بسیاری از معامله‌گران در بازارهای جهانی، زمان‌بندی خود برای کاهش بعدی نرخ بهره را از ماه ژوئن به ماه ژوئیه موکول کرده‌اند. این تغییر در انتظارات، به طور مستقیم بر قیمت فلزات گران‌بها تأثیرگذار است، چرا که نرخ‌های بهره پایین‌تر به طور سنتی به نفع این دارایی‌ها تلقی می‌شوند.

در واکنش به این اخبار، قیمت نقدی طلا تا ساعت ۷:۱۵ صبح به وقت سنگاپور با ۰.۴ درصد کاهش به ۵,۰۶۱.۸۱ دلار در هر اونس رسید. همزمان، نقره نیز با ۱.۱ درصد افت، به ۸۳.۳۸ دلار تنزل یافت. فلزات گران‌بهای دیگر از جمله پلاتین و پالادیوم نیز در معاملات اخیر شاهد کاهش قیمت بودند که نشان‌دهنده واکنش یکپارچه بازار به شرایط جدید اقتصادی است.

شایان ذکر است که نرخ‌های بهره پایین‌تر عموماً جذابیت فلزات گران‌بها را افزایش می‌دهند، زیرا این دارایی‌ها برخلاف اوراق قرضه، سود دوره‌ای پرداخت نمی‌کنند و در محیطی با بازدهی کمتر، گزینه سرمایه‌گذاری مطلوب‌تری به شمار می‌آیند. در همین حال، شاخص اسپات دلار بلومبرگ، که معیاری برای سنجش ارزش دلار آمریکا است، جلسه معاملاتی پیشین را با کاهش ۰.۱ درصدی به پایان رسانده بود که بر پیچیدگی و نوسانات بازار جهانی ارز می‌افزاید.