حذف گزارش‌های مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا از خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه

پیام جوان: خبرگزاری‌های فارس و تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که ساعاتی پیش به نقل از «منابع آگاه» از احتمال آغاز قریب‌الوقوع مذاکرات میان ایران و ایالات متحده با حضور «مقام‌های ارشد دو کشور» خبر داده بودند، گزارش‌های خود را از خروجی‌های خود حذف کردند. این اقدام سوالاتی را درباره صحت و ماهیت این خبر و همچنین هماهنگی میان نهادهای خبری نزدیک به حاکمیت مطرح کرده است.

پیش از حذف، خبرگزاری تسنیم روز دوشنبه به نقل از یک منبع نوشته بود که زمان و مکان قطعی این دیدار هنوز نهایی نشده و این مذاکرات احتمالا در سطح عباس عراقچی و استیو ویتکاف، نمایندگان ویژه دو کشور، خواهد بود. فارس نیز در گزارش کوتاه خود به نقل از «یک منبع در دولت» تاکید کرده بود که «رئیس‌جمهور دستور آغاز مذاکرات را صادر کرده است»، این در حالی بود که تسنیم مرجع صدور دستور را «شورای عالی امنیت ملی» عنوان کرده بود که نشان‌دهنده تناقض در روایت‌ها بود.

همچنین، بر اساس گزارش‌های حذف‌شده، این مذاکرات در چارچوب موضوع هسته‌ای تعریف شده بود. در همین راستا، علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در روز دوشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی با «شروطی روشن و منطقی» آمادگی مذاکره دارد، اما تاکید کرد که «دانش صلح‌آمیز هسته‌ای مانند توانمندی موشکی و پهپادی جزو خطوط قرمز جمهوری اسلامی است و قابل مذاکره نیست».

تا لحظه تنظیم این خبر، مقام‌های آمریکایی واکنشی رسمی به ادعاهای مطرح‌شده در رسانه‌های ایران نشان نداده‌اند. حذف سریع این اخبار از سوی خبرگزاری‌های نزدیک به نهادهای امنیتی ایران، به گمانه‌زنی‌ها درباره عدم قطعیت یا حساسیت بالای موضوع مذاکرات احتمالی دامن زده و ابهامات زیادی را در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور ایجاد کرده است.