ثبات نسبی قیمت طلا در آستانه تصمیمات فدرال رزرو

پیام جوان: قیمت طلا در معاملات روز جمعه تغییرات محسوسی را تجربه نکرد و در یک ثبات نسبی باقی ماند. این وضعیت در حالی است که افزایش سود اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا، اثر ناشی از ضعف دلار را خنثی کرده است. در این میان، سرمایه‌گذاران با دقت فراوان، منتظر انتشار داده‌های تورمی ایالات متحده هستند تا سرنخ‌هایی از مسیر آتی سیاست پولی فدرال رزرو در نشست هفته آینده این نهاد به دست آورند.

بر اساس گزارش رویترز، بهای هر اونس طلا امروز با ۰.۱۰ درصد افزایش، به ۴۲۱۲ دلار و ۱۱ سنت رسید. در همین حال، معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با کاهشی جزئی معادل ۰.۰۱ درصد، ۴۲۴۲ دلار و ۷۰ سنت معامله شد. سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا به بالاترین سطح خود در دو هفته اخیر صعود کرده که فشار نزولی بر قیمت طلا وارد می‌کند. در مقابل، کاهش ارزش دلار به پایین‌ترین حد خود در پنج هفته گذشته، خرید طلا را برای سرمایه‌گذاران غیردلاری ارزان‌تر کرده و این دو عامل متضاد، تعادلی در بازار ایجاد کرده‌اند.

داده‌های اقتصادی اخیر ایالات متحده، تصویری دوگانه ارائه می‌دهد؛ تقاضا برای مزایای بیکاری در هفته گذشته به ۱۹۱ هزار نفر کاهش یافته که پایین‌ترین رقم در سه سال اخیر و بهتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. با این حال، لیست حقوق‌بگیران بخش خصوصی در ماه نوامبر با کاهش ۳۲ هزار نفری، شدیدترین افت در دو سال و نیم گذشته را نشان داده است. اکثر اقتصاددانان مورد نظرسنجی رویترز پیش‌بینی می‌کنند که فدرال رزرو در نشست ۹ و ۱۰ دسامبر، نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش خواهد داد تا از بازار کار ضعیف حمایت کند؛ اقدامی که معمولاً به نفع دارایی‌های بدون بازدهی مانند طلا است. سرمایه‌گذاران همچنین منتظر شاخص هزینه‌کرد مصرف فردی (PCE) ماه سپتامبر هستند که معیار ترجیحی فدرال رزرو برای ارزیابی تورم محسوب می‌شود.

در بازار سایر فلزات گران‌بها، قیمت نقره با ۱.۲۷ درصد افزایش به ۵۸ دلار و ۲۲ سنت رسید. نقره روز چهارشنبه رکورد ۵۸ دلار و ۹۸ سنت را ثبت کرد و در آستانه ثبت یک رشد هفتگی قرار دارد. همچنین، پلاتین نیز با افزایشی ۰.۰۵ درصدی، ۱۶۴۷ دلار و ۷ سنت معامله شد که نشان‌دهنده رونق نسبی در این بخش از بازار است.