• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • هشدار پوتین به اروپا؛ پاسخ مسکو به تحریکات «زیاد طول نخواهد کشید»

هشدار پوتین به اروپا؛ پاسخ مسکو به تحریکات «زیاد طول نخواهد کشید»

پیام جوان: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز پنجشنبه ۱۰ مهر در سخنانی در سوچی هشدار داد که مسکو در برابر هرگونه تحریک از سوی اروپا «واکنشی سریع و قاطع» نشان خواهد داد. او با این حال تأکید کرد که روسیه قصد حمله به ناتو را ندارد و توصیه کرد رهبران اروپایی «آرامش خود را حفظ کرده و به مشکلات داخلی‌شان بپردازند».

پوتین با اشاره به افزایش نظامی‌گری در اروپا گفت روسیه به دقت این روند را زیر نظر دارد و اقدامات تلافی‌جویانه‌اش در صورت لزوم «زیاد طول نخواهد کشید». او همچنین ادعای رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر «ببر کاغذی» بودن روسیه را رد کرده و ارتش کشورش را «توانمندترین نیروی نظامی جهان» معرفی کرد. پوتین غرب را به چالش کشید تا اگر چنین تصوری دارد، آن را بیازماید.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که روابط روسیه و اتحادیه اروپا پس از تهاجم مسکو به اوکراین به‌شدت تیره شده و حوادثی همچون نقض حریم هوایی در استونی و لهستان و ورود پهپادها به دانمارک نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ به مرزهای اروپا را افزایش داده است. پوتین رهبران اروپایی را متهم کرد که با «هیستری نظامی» فضای منطقه را متشنج کرده‌اند.

رئیس‌جمهوری روسیه که از سال ۱۹۹۹ در قدرت است، بار دیگر تأکید کرد که خود را «امپراتور» نمی‌داند بلکه «رئیس‌جمهور منتخب» است. در مقابل، رهبران اروپای غربی و اوکراین جنگ جاری را «تصرف سرزمینی به سبک امپراتوری» می‌دانند و تأکید کرده‌اند که تا شکست کامل نیروهای روسی به مقاومت ادامه خواهند داد. آنان هشدار می‌دهند در صورت پیروزی مسکو، خطر تهدید مستقیم علیه اعضای ناتو افزایش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان