• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • قطعه ۴۱ بهشت زهرا، محل دفن مخالفان اعدام‌شده، به پارکینگ تبدیل شد

قطعه ۴۱ بهشت زهرا، محل دفن مخالفان اعدام‌شده، به پارکینگ تبدیل شد

پیام جوان: داوود گودرزی، معاون شهرداری تهران، اعلام کرد قطعه ۴۱ بهشت زهرا که محل دفن شماری از اعضای گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در اوایل دهه ۱۳۶۰ بوده، به پارکینگ تبدیل شده است. او روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد گفت این قطعه «همین‌طوری مانده بود» و شهرداری با دریافت مجوز، آن را به پارکینگ تغییر کاربری داده است.

قطعه ۴۱ که از آن با عنوان «قطعه اعدامی‌ها» یا «لعنت‌آباد» یاد می‌شود، مدفن نامعلومی از اعضای اعدام‌شده گروه‌هایی همچون فرقان، سازمان مجاهدین خلق، نظامیان و غیرنظامیان مرتبط با کودتای نوژه و شماری از بازاریان و ثروتمندان مخالف حکومت بوده است. این قطعه طی دهه‌های اخیر تحت نظارت شبانه‌روزی قرار داشت و اقداماتی چون تخریب سنگ قبرها، حذف نشانه‌ها و تغییر چیدمان درختان در آن صورت گرفته است.

اعدام‌های گسترده سال ۱۳۶۰ در بیش از ۸۵ شهر ایران اجرا شد و تمامی جریان‌های سیاسی و اعتقادی منتقد یا مخالف حکومت وقت را دربر گرفت. یک گروه مستقل پژوهشی به نام «راست‌یاد» موفق به ثبت اطلاعات بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر از اعدام‌شدگان آن سال شده است.

این تحقیقات همچنین برای نخستین بار تاریخ دقیق خاکسپاری شماری از چهره‌های سیاسی در پنج قطعه بهشت زهرا را مستند کرده و موارد بیش از ۱۰۰ اعدام زیر ۱۸ سال در سال ۱۳۶۰ را ثبت کرده است. بنا بر یافته‌های این گروه، حتی کودکی ۱۱ ساله نیز در میان اعدام‌شدگان قرار داشته است. این اعدام‌ها به حذف کامل گروه‌ها و جریان‌های مخالف و منتقد جمهوری اسلامی در ابتدای دهه شصت انجامید.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان