• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • طالبان: زعفران افغانستان باکیفیت است و نیازی به زعفران ایران نداریم

طالبان: زعفران افغانستان باکیفیت است و نیازی به زعفران ایران نداریم

پیام جوان: وزارت صنعت و تجارت طالبان در واکنش به ادعاهای یک مقام ایرانی درباره قاچاق زعفران ایران به افغانستان و عرضه آن در بازارهای جهانی، تأکید کرد که تمام صادرات زعفران افغانستان محصول داخلی این کشور است.

محمدرضا اردیخانی، عضو هیئت‌مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران ایران، روز یکشنبه ۲۱ بهمن مدعی شده بود که قاچاق زعفران ایران به افغانستان باعث کاهش سهم ایران در بازار جهانی این محصول شده است.

وی گفته بود که ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران، تنها ۳۰۰ میلیون دلار از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران جهان را در اختیار دارد، زیرا حدود ۷۰ تن زعفران ایرانی با قیمت ارزان به افغانستان قاچاق و سپس با نام زعفران افغانستان صادر می‌شود.

واکنش طالبان به اظهارات مقام ایرانی

وزارت صنعت و تجارت طالبان روز چهارشنبه ۲۴ بهمن، با انتشار بیانیه‌ای، ادعاهای مقام ایرانی را رد کرد و تأکید کرد که تمام زعفران صادرشده از افغانستان، محصول داخلی این کشور است.

در این بیانیه آمده است:
«بی‌تردید زعفران صادراتی افغانستان کاملاً محصول داخلی است… افغان‌ها نیازی نمی‌بینند که با زعفران‌های بی‌کیفیت، اعتبار زعفران افغانستان را در بازارهای بین‌المللی خدشه‌دار کنند.»

آمار تولید و صادرات زعفران در افغانستان

بر اساس اعلام طالبان، افغانستان در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۳ بیش از ۴۶ تن زعفران به ارزش ۳۶ میلیون دلار صادر کرده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان، تأکید کرده است که کشورهای هند، اسپانیا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، فرانسه، استرالیا و ترکیه از بازارهای اصلی زعفران افغانستان هستند.

طالبان همچنین اشاره کرده که زعفران افغانستان در ۹ سال گذشته از سوی «مؤسسه جهانی طعم و کیفیت» در بلژیک به‌عنوان بهترین زعفران جهان شناخته شده است.

دلیل قاچاق زعفران از ایران به افغانستان؟

اردیخانی یکی از دلایل قاچاق زعفران ایران به افغانستان را تعرفه بالای صادرات آن دانسته است. وی گفته است که تعرفه صادرات زعفران ایران ۳۷ درصد است، درحالی‌که صادرات زعفران از افغانستان به هند تعرفه صفر دارد.

گسترش کشت زعفران در افغانستان

کشت زعفران در افغانستان طی ۲۰ سال گذشته، ابتدا در ولایت هرات آغاز شد و اکنون در ۲۸ ولایت این کشور گسترش یافته است.

این محصول علاوه بر ایجاد اشتغال برای هزاران نفر، به‌ویژه زنان، به‌عنوان جایگزینی مناسب برای کشت تریاک شناخته می‌شود.

در حالی که ایران و افغانستان بر سر مسئله زعفران اختلاف دارند، بازار جهانی این محصول همچنان در حال رشد است و کشورهای متعددی برای تسلط بر آن رقابت می‌کنند.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان