• Homepage
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • سفره‌های مردم کوچک و کوچک‌تر می‌شود؛ موج جدید گرانی در ایران

سفره‌های مردم کوچک و کوچک‌تر می‌شود؛ موج جدید گرانی در ایران

پیام جوان: موج جدید گرانی کالاهای اساسی در ایران، زندگی روزمره مردم را با مشکلات جدی مواجه کرده است. بر اساس گزارش‌ها، قیمت بسیاری از کالاهای اساسی از جمله نان، شیر، تخم‌مرغ و حبوبات در هفته‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

خبرگزاری مهر گزارش داده است که قیمت برخی کالاها مانند رب گوجه فرنگی، تخم‌مرغ و مرغ در یک ماه گذشته بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که دست‌کم ۳۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند و افزایش قیمت‌ها، فشار مضاعفی بر این قشر وارد می‌کند.

علت گرانی‌ها:

  • خروج کالاها از شمول ارز دولتی: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت‌ها، خروج ۴۸۵ قلم کالا از شمول ارز دولتی است. این تصمیم دولت باعث شده تا قیمت بسیاری از کالاها از جمله حبوبات به شدت افزایش یابد.
  • عدم برنامه‌ریزی دولت: دولت تاکنون برنامه مشخصی برای کنترل تورم و مهار گرانی ارائه نداده است. مسعود پزشکیان، رئیس دولت، گرانی‌ها را به یک بیماری تشبیه کرده و از مردم خواسته است که این “داروی تلخ” را تحمل کنند.

واکنش‌ها:

  • مردم: مردم از افزایش قیمت‌ها به شدت ناراضی هستند و در شبکه‌های اجتماعی نسبت به این موضوع اعتراض کرده‌اند.
  • مجلس: برخی نمایندگان مجلس نیز به افزایش قیمت‌ها انتقاد کرده‌اند و خواستار اقدام دولت برای کنترل بازار هستند.
  • کارشناسان: کارشناسان اقتصادی معتقدند که ادامه این روند، می‌تواند به تشدید بحران اقتصادی و افزایش نارضایتی عمومی منجر شود.

نگرانی‌ها:

  • تشدید فقر: افزایش قیمت‌ها می‌تواند فقر را در جامعه گسترش دهد و به افزایش شکاف طبقاتی منجر شود.
  • اعتراضات اجتماعی: نارضایتی مردم از گرانی‌ها می‌تواند به اعتراضات اجتماعی منجر شود.
  • کاهش قدرت خرید: افزایش قیمت‌ها، قدرت خرید مردم را کاهش داده و زندگی روزمره آنها را با مشکل مواجه خواهد کرد.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان