• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • تنش میان ایران و چین بر سر جزایر سه‌گانه در خلیج فارس: پکن بر گفتگو با امارات تاکید دارد

تنش میان ایران و چین بر سر جزایر سه‌گانه در خلیج فارس: پکن بر گفتگو با امارات تاکید دارد

پیام جوان: یک روز پس از اعتراض ایران، چین از موضع خود در قبال جزایر سه‌گانه عقب‌نشینی نکرد.

جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه سفیر چین را در اعتراض به حمایت پکن از ادعای امارات متحده عربی بر جزایر سه‌گانه در خلیج فارس احضار کرد. ایران این جزایر را خاک خود می‌داند، در حالی که امارات مدعی مالکیت آنها است.

چین در بیانیه‌ای مشترک با امارات، از تلاش‌های این کشور برای حل “مسالمت‌آمیز” این مناقشه حمایت کرده بود.

ایران این اقدام چین را “حمایت مکرر” از ادعاهای بی‌اساس امارات دانسته و خواستار تجدید نظر پکن در موضع خود شده بود.

با این حال، چین روز دوشنبه بار دیگر بر موضع خود تاکید کرد و از ایران و امارات خواست از طریق گفتگو برای حل این مناقشه تلاش کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: “ما از ایران و امارات می‌خواهیم که اختلافات خود را از طریق گفتگو و رایزنی به صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل کنند.”

این موضع چین در حالی اتخاذ می‌شود که این کشور روابط اقتصادی نزدیکی با ایران دارد و از جمله خریداران اصلی نفت تحریم‌شده ایران است.

چین همچنین مدعی مالکیت جزیره تایوان است و بارها تهدید کرده که در صورت لزوم برای بازپس‌گیری آن از زور استفاده خواهد کرد. تایوان این ادعاها را رد کرده و آنها را “آرزو” می‌داند.

منطقه خلیج فارس از نظر ژئوپلیتیکی و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است و این مناقشه می‌تواند تنش‌ها را در این منطقه افزایش دهد.

هنوز مشخص نیست که ایران چه واکنشی به این موضع چین نشان خواهد داد.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان