هشدار گروسی درباره خطر حمله به تأسیسات هسته‌ای بوشهر

پیام جوان: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست شورای امنیت سازمان ملل نسبت به عواقب خطرناک حملات نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران، به‌ویژه بوشهر، هشدار داد. او اظهار داشت که آسیب به تأسیسات بوشهر می‌تواند تشعشعات خطرناکی ایجاد کند و کشورهای منطقه، از جمله کشورهای خلیج فارس، نگرانی خود را در این باره ابراز کرده‌اند. گروسی همچنین به آسیب‌های وارد شده به تأسیسات هسته‌ای تهران اشاره کرد و گفت که این حملات می‌توانند خطرات جدی به دنبال داشته باشند، هرچند تاکنون تشعشعات رادیواکتیو در این مناطق گزارش نشده است.

گروسی اعلام کرد که تأسیسات نطنز در حمله اخیر اسرائیل آسیب دیده و هر دو سالن غنی‌سازی آن هدف قرار گرفته‌اند. اگرچه تشعشعات رادیواکتیو در این منطقه ثبت نشده، اما خطر نشت مواد شیمیایی، به‌ویژه گاز اورانیوم هگزافلوراید، می‌تواند منجر به پراکندگی سموم و تشعشعات آلفا شود که برای محیط زیست و سلامت افراد خطرناک است. او همچنین به حملات به تأسیسات آب سنگین اراک، سایت‌های اصفهان، کرج و تهران اشاره کرد و گفت که تاکنون در این مناطق تشعشعات نگران‌کننده‌ای مشاهده نشده، اما آژانس نگران خطرات شیمیایی در نطنز است.

مدیرکل آژانس بر لزوم حفاظت از بازرسان این سازمان در ایران تأکید کرد و خواستار تأمین امنیت آن‌ها توسط سازمان ملل شد. گروسی آمادگی خود را برای سفر به ایران و گفت‌وگوی سازنده با مقامات این کشور اعلام کرد تا از روند صحیح امور اطمینان حاصل شود. او همچنین بر اهمیت دیپلماسی برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد و از ایران خواست هر زمان که لازم است با آژانس در تماس باشد. آژانس متعهد شده است که گزارش‌های به‌روز درباره وضعیت تأسیسات هسته‌ای ایران ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان