پیام جوان: بدهی دولت به گندمکاران به بیش از ۱۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده و پرداخت نشدن این مطالبات، کشاورزان را با مشکلات جدی روبرو کرده است. رئیس انجمن غلات ایران علت اصلی این بحران را نبود بودجه کافی در دولت اعلام کرده است.
افزایش شدید قیمت خرید تضمینی گندم در سالهای اخیر، هزینههای دولت را به شدت افزایش داده است. با این حال، دولت هنوز نتوانسته بودجه لازم برای پرداخت این مطالبات را تامین کند.
تاخیر در پرداخت مطالبات، کشاورزان را به شدت تحت فشار قرار داده و بسیاری از آنها را با خطر ورشکستگی مواجه کرده است. اعتراضات کشاورزان در سراسر کشور نیز نشان از عمق این بحران دارد.
کارشناسان معتقدند که سیاستهای نادرست در حوزه کشاورزی، از جمله عدم استفاده از فناوریهای نوین و افزایش بیرویه قیمتها، به این بحران دامن زده است.
بر اساس گزارش VOA