• Homepage
  • >
  • زندگی
  • >
  • کاهش اضطراب با ورزش هفتگی؛ حتی یک یا دو بار هم کافی‌ست

کاهش اضطراب با ورزش هفتگی؛ حتی یک یا دو بار هم کافی‌ست

پیام جوان: مطالعه‌ای مشترک از دانشگاه یانگژو چین و دانشگاه واسدا ژاپن نشان داده که حتی ورزش فقط در آخر هفته نیز می‌تواند به‌طور چشمگیری سطح اضطراب را کاهش دهد. این تحقیق که روی داده‌های سلامت روان ۱۳٬۷۴۰ فرد بزرگسال آمریکایی انجام شده، افراد را در چهار گروه مختلف از نظر میزان فعالیت بدنی دسته‌بندی کرده و به نتایج جالبی دست یافته است. جالب‌ترین نتیجه این بود که گروه موسوم به «جنگجویان آخر هفته»، یعنی کسانی که فقط یک یا دو بار در هفته ورزش می‌کنند، بیشترین کاهش اضطراب را تجربه کرده‌اند.

در مقایسه با افراد کاملاً غیرفعال، همه گروه‌های دیگر از نظر روانی وضعیت بهتری داشتند، اما کاهش اضطراب در جنگجویان آخر هفته تا ۳۵ درصد بیشتر بود. این یافته‌ها حاکی از آن است که ورزش منظم روزانه تنها راه برای بهره‌مندی از فواید روانی نیست و حتی جلسات محدود در هفته نیز می‌تواند مؤثر باشد. این نتیجه به‌ویژه برای افرادی با مشغله‌های زیاد روزانه امیدبخش است.

نکته قابل‌توجه دیگر این‌که کاهش اضطراب در میان افراد دارای دیابت یا درآمد پایین محسوس‌تر بوده است. همچنین عوامل جمعیت‌شناسی مثل سن، جنسیت، وضعیت تأهل، شاخص توده بدنی و سبک زندگی (مانند مصرف سیگار و الکل یا کیفیت خواب) تأثیر قابل‌توجهی بر این رابطه نداشتند. محققان نتیجه‌گیری کردند که ورزش با تقویت عملکرد مغز و مقاومت سلول‌های عصبی در برابر استرس، نقشی کلیدی در کاهش اضطراب ایفا می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان