پیام جوان: دانشمندان کینگز کالج لندن موفق شدهاند برای نخستینبار دندان انسان را در شرایط آزمایشگاهی پرورش دهند. هرچند این دستاورد هنوز فاصله زیادی تا کاربرد بالینی دارد، پژوهشگران آن را گامی مهم در جهت پر کردن خلأهای علمی در زمینه رشد زیستی دندانها میدانند. دکتر آنا آنجلووا ولپونی، مدیر پروژه، اظهار کرد که این تحقیق چشماندازی نو برای جایگزینی زیستی دندانها بهجای روشهای متداول ایمپلنت فراهم کرده است.
دندانهای پرورشی، برخلاف ایمپلنتهایی که نیاز به جراحی دارند، قابلیت ادغام طبیعی با فک را دارند، خطر پسزدهشدن در آنها پایین است و بهطور بالقوه راهحلی بادوامتر و سازگارتر با بدن محسوب میشوند. تیم تحقیقاتی با همکاری امپریال کالج موفق شدهاند محیط رشد مناسبی شبیه ساختار طبیعی بدن ایجاد کنند تا سلولها بتوانند به یکدیگر فرمان دهند و به سلول دندان تبدیل شوند.
در حال حاضر تمرکز دانشمندان بر یافتن راهی برای انتقال این دندانهای پرورشی از محیط آزمایشگاه به دهان انسان است. آنها دو ایده اصلی دارند: پیوند سلولهای جوان دندان به محل دندان ازدسترفته یا ساخت کامل دندان در آزمایشگاه و سپس کاشت آن در دهان. به گفته دکتر سایورسه اوتول، این فناوری میتواند آینده دندانپزشکی را دگرگون کند؛ شاید نه در زمان حال، اما قطعاً در آیندهای نزدیک برای نسلهای بعدی.