• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • پیشنهاد ترکیه برای حل‌وفصل پرونده هالک‌بانک با پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار

پیشنهاد ترکیه برای حل‌وفصل پرونده هالک‌بانک با پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار

پیام جوان: خبرگزاری رویترز گزارش داد که در جریان دیدار ماه گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با رئیس‌جمهور ایالات متحده در واشینگتن، مقام‌های ترکیه پیشنهادی برای حل‌وفصل پرونده حقوقی بانک دولتی «هالک‌بانک» ارائه کرده‌اند. طبق این گزارش، آنکارا خواستار توافقی بوده است که بر اساس آن، پرونده با پرداخت حدود ۱۰۰ میلیون دلار بسته شود و بانک بدون پذیرش اتهام، از تعقیب قضایی رها گردد.

این خبر یک روز پس از آن منتشر شد که دیوان عالی ایالات متحده از بررسی مجدد درخواست هالک‌بانک برای لغو اتهامات کلاهبرداری، پولشویی و تبانی خودداری کرد. اتهامات مطرح‌شده علیه این بانک به همکاری با ایران برای دور زدن تحریم‌های اقتصادی آمریکا مربوط است؛ پرونده‌ای که از سال ۲۰۱۹ در دادگاه‌های فدرال نیویورک جریان دارد و به یکی از نقاط حساس در روابط واشینگتن و آنکارا تبدیل شده است.

هالک‌بانک، چهارمین بانک بزرگ ترکیه از نظر دارایی، تمامی اتهامات را رد کرده و خود را بی‌گناه دانسته است. با این حال، دادستان‌های فدرال آمریکا می‌گویند این بانک از طریق شرکت‌های صوری در ایران، ترکیه و امارات متحده عربی، به انتقال غیرقانونی حدود ۲۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران کمک کرده است. طبق ادعای آنان، این مبادلات با طلا و پول نقد انجام شده و برای پنهان‌سازی منشأ وجوه، از اسناد جعلی مربوط به صادرات مواد غذایی استفاده شده است.

به گزارش رویترز، دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه، کاخ سفید و همچنین هالک‌بانک از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرده‌اند. دیوان عالی آمریکا پیش‌تر نیز در سال ۲۰۲۳ رأی داده بود که پرونده می‌تواند در دادگاه‌های فدرال ادامه یابد و برخی از استدلال‌های حقوقی ترکیه مبنی بر مصونیت دولتی را رد کرده بود. در صورت عدم توافق، روند قضایی علیه هالک‌بانک احتمالاً در ماه‌های آینده از سر گرفته خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان