پیام جوان: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در جریان سفرش به مکزیک اعلام کرد که واشینگتن و مکزیک با همکاری دولت کلودیا شینبام، رئیسجمهوری این کشور، امنیت مرزی را تقویت کرده و اقداماتی برای مقابله با کارتلهای مواد مخدر انجام دادهاند. او همچنین از پیشرفت در زمینه تقسیم منابع آبی و توسعه فرصتهای اقتصادی مشترک خبر داد.
روبیو گفت این مسائل روز چهارشنبه در دیدار با مقامهای مکزیک و در چارچوب سیاست خارجی «نخست آمریکا»ی دونالد ترامپ بررسی شد. او تأکید کرد رفع موانع تجاری و غیرتجاری میان دو کشور اهمیت بالایی برای آینده روابط اقتصادی دارد.
این اظهارات در حالی بیان شد که یک روز پیشتر، ارتش آمریکا به دستور ترامپ یک قایق متعلق به کارتل «ترن د آراگوآ» را در آبهای نزدیک ونزوئلا هدف قرار داد. وزارت دفاع آمریکا ویدیویی از این عملیات منتشر کرد که نشان میداد شناور حامل مواد مخدر منهدم شده و یازده سرنشین آن کشته شدند.
دونالد ترامپ در بیانیهای این کارتل را یک «سازمان تروریستی خارجی» تحت حمایت نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا، معرفی کرد و آن را مسئول قتلعام، قاچاق مواد مخدر و انسان، و اقدامات خشونتآمیز در نیمکره غربی دانست. او هشدار داد هر گروهی که به قاچاق مواد به آمریکا فکر کند با پاسخ قاطع روبهرو خواهد شد و تأکید کرد در این عملیات هیچیک از نیروهای آمریکایی آسیب ندیدهاند.