• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • دادگاه کانادایی حکم پرداخت کامل غرامت به قربانیان پرواز پی‌اس۷۵۲ را تأیید کرد

دادگاه کانادایی حکم پرداخت کامل غرامت به قربانیان پرواز پی‌اس۷۵۲ را تأیید کرد

پیام جوان: دادگاه تجدیدنظر استان انتاریو کانادا با رد درخواست شرکت هواپیمایی بین‌المللی اوکراین (UIA) برای لغو حکم پیشین، این شرکت را موظف به پرداخت کامل غرامت به خانواده‌های قربانیان پرواز پی‌اس۷۵۲ کرد. این رأی تأیید می‌کند که قصور شرکت در ارزیابی خطرات پرواز از تهران، حق محدود کردن غرامت را از آن سلب کرده است. بر اساس قوانین بین‌المللی، در چنین شرایطی میزان غرامت می‌تواند فراتر از سقف استاندارد ۱۸۰ هزار دلار برای هر مسافر باشد.

پرواز پی‌اس۷۵۲ بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸، اندکی پس از برخاستن از فرودگاه بین المللی تهران، با شلیک دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن از چندین کشور جان باختند. این حادثه ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد در عراق رخ داد. جمهوری اسلامی ابتدا چند روز وقوع حمله را انکار کرد و سپس شلیک موشک را به «خطای انسانی» نسبت داد، ادعایی که از سوی برخی کشورها و ناظران پذیرفته نشد.

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پی‌اس۷۵۲ در واکنش به رأی دادگاه کانادایی اعلام کرد این حکم به مسئولیت سپاه و جمهوری اسلامی در سرنگونی پرواز خدشه‌ای وارد نمی‌کند و صرفاً به قصور شرکت هواپیمایی پرداخته است. این انجمن با اشاره به پرونده‌های مشابه مانند ۱۱ سپتامبر و پرواز ام‌اچ۱۷، تأکید کرد بررسی ریسک پرواز در مناطق جنگی یک الزام جهانی است و این حکم می‌تواند هشداری به دیگر خطوط هوایی برای لغو پروازها در شرایط پرتنش باشد.

اقدامات حقوقی علیه جمهوری اسلامی همچنان در مجامع بین‌المللی ادامه دارد، از جمله در ایکائو، دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی. چهار کشور اوکراین، کانادا، سوئد و بریتانیا در تیر ۱۴۰۲ شکایتی رسمی علیه ایران در دیوان دادگستری ثبت کردند، شکایتی که تهران آن را «سیاسی» خوانده و صلاحیت نهادهای بین‌المللی برای رسیدگی به آن را رد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان