پیام جوان: روز جمعه ۲۶ اردیبهشت، معاونان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با مدیران سیاسی وزارتخانههای خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان (سه کشور اروپایی طرف برجام) در استانبول دیدار و گفتوگو کردند. این نخستین نشست دوطرفه از زمان آغاز مذاکرات مستقیم تهران و واشینگتن بود که پیشتر قرار بود دو هفته قبل در رم برگزار شود اما به تعویق افتاد. کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالملل، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت طرفها بر مصمم بودن برای حفظ و استفاده بهینه از دیپلماسی تأکید کردند و در صورت لزوم برای ادامه گفتوگوها دوباره دیدار خواهند کرد.
کریستین ترنر، مدیر سیاسی وزارت خارجه بریتانیا، نیز با استقبال از مذاکرات جاری، در ایکس اعلام کرد «با توجه به فوریت موضوع» توافق شده است که دوباره نشست برگزار شود. همزمان چند خبرگزاری گزارش دادند مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در حاشیه این نشست با مشاوران امنیت ملی سه کشور اروپایی دیدار و درباره ایران و اوکراین تبادل نظر کرده است. در حالی که دونالد ترامپ اعلام کرده واشینگتن پیشنهادی مکتوب درباره برنامه هستهای ایران ارائه کرده و تهران باید سریع اقدام کند، عباس عراقچی تأکید کرد ایران هیچ پیشنهاد مکتوبی دریافت نکرده؛ اما یک منبع نزدیک به تیم مذاکراتی ایران به رویترز گفت عمان این پیشنهاد را در اختیار دارد و منتظر تحویل آن به تهران است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، بر تداوم مذاکرات هستهای تأکید و اظهار داشت جمهوری اسلامی «هرگز از حقوق خود عقبنشینی نخواهد کرد». روزنامه شرق نشست استانبول را «بدون خروجی ملموس» و «فاقد دستورکار مشخص» خواند و نوشت پیشرفت بیشتر وابسته به پرهیز اروپا از فعالسازی مکانیسم ماشه است. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این توافق تا ۲۶ مهر امسال اعتبار دارد و بند بازگشت خودکار تحریمها پس از آن منقضی میشود؛ هرچند هماهنگی میان سه کشور اروپایی و واشینگتن، به دلیل «عدم شفافیت سیاست آمریکا»، در ماههای اخیر دشوار شده و روابط تهران و اروپا به خاطر تحریمهای موشکی، بازداشت اتباع خارجی و حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین تیره شده است.