پیام جوان: به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، ارز و سکه در روزهای اخیر شاهد دخالتهای گسترده و تزریق سنگین دلار بوده است و در حالی که تقاضای فصلی تجار به دلیل پایان سال میلادی افزایش یافت، بازارساز با اتخاذ سیاستهایی همچون توافق با پتروشیمیها برای افزایش عرضه ارز، تلاش کرده است تعادل بازار را حفظ کند. با این حال، دلار همچنان با نوسانات شدید در حال معامله است و معاملهگران نسبت به تأثیر این سیاستها دچار تردید هستند.
تحلیلگران معتقدند بازار ارز در روزهای اخیر با دخالتهای سنگین و تزریق گسترده دلار مواجه بوده است. این اقدامات در حالی صورت گرفته که تقاضای فصلی دلار بهویژه در آستانه پایان سال میلادی افزایش یافته است. بنابر ادعای معامله گران، وزارت اقتصاد با مدیریت عرضه و تحریک تقاضا، به دنبال آن بوده است که مانع دسترسی تجار به دلار ارزان در انتهای سال شود. این رویکرد میتواند به کنترل نوسانات کوتاهمدت کمک کند، اما اثرات بلندمدت آن بر بازار همچنان محل بحث است.
با این حال، قیمت دلار تهران امروز معاملات را با گپ منفی 300 تومانی در میانه کانال نهم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در همین محدوده باقی ماند.
قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت مثبت 2250 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در نیمه اول کانال نهم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا تا میانه این کانال افزایشی شد و در ادامه با روند نزولی دو کاناله تا کانال هفتم دامنه 70 هزار تومان پایین آمد. قیمت دلار هرات در ادامه بین کانال هشتم و هفتم دامنه 70 هزار تومان نوسان داد.
قیمت درهم امارات امروز معالملات را با گپ مثبت 60 تومانی در 21 هزار و 900 تومان آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با روند نزولی تا 21 هزار و 680 تومان عقبنشینی کرد. در ادامه قیمت درهم امارات با تغییر روند صعودی شد و به 21 هزار و 800 تومان رسید. این پایان معاملات نبود و قیمت درهم امارات بار دیگر کاهشی شد و تا 21 هزار و 760 تومان پایین آمد.
تحلیلگران فنی بر این باورند که درهم امارات در محدوده حمایتی 21 هزار و 700 تومان تثبیت شده است. اگر این سطح شکسته شود، قیمت ممکن است تا 21 هزار و 600 تومان کاهش یابد. از سوی دیگر، عبور از مقاومت 21 هزار و 850 تومان میتواند درهم را به محدوده 22 هزار تومان برساند. نوسانات بازار ارز و تقاضای حوالهای میتواند روند آتی قیمت درهم را تعیین کند.
از سوی دیگر، در بازار رسمی قیمت دلار و یورو روندی افزایشی را به ثبت رساندند. دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش وارد کانال 66 هزار تومان شد و قیمت 66 هزار و 148 تومان معامله شد و نرخ حوالهای آن به 64 هزار و 340 تومان رسید. یورو نیز در نرخ 68 هزار و 711 تومان معامله گردید. درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 948 تومان رسید. این روند نشاندهنده کنترل نسبی قیمتها در بازار رسمی، برخلاف بازار آزاد، است.
طی روزهای اخیر، تقاضا برای دلار افزایش داشت، اما با ورود برخی سیگنالهای بازارساز، این روند تا حدی کنترل شد. گزارشهایی منتشر شده که نشان از توافق بانک مرکزی با شرکتهای پتروشیمی برای افزایش عرضه ارز در بازار دارد. برخی فعالان بازار پیشبینی میکنند که از ابتدای هفته آینده حجم عرضه ارز پتروشیمیها تا ۳۰ درصد بیشتر شود.
با وجود انتشار اخبار مرتبط با عرضه ارز توسط بازارساز در هفتههای گذشته، دلار به سقف قیمتی جدیدی دست یافت. این موضوع باعث شده است که معاملهگران به تأثیرگذاری این خبرها در کنترل بازار چندان خوشبین نباشند و آنها را بیشتر ابزاری تبلیغاتی بدانند.