پیام جوان: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای نگرانی شدید خود از وضعیت جسمانی آرش صادقی، زندانی سیاسی در ایران، را اعلام کرد و خواستار آزادی فوری او شد.
به گزارش رادیو فردا و بر اساس این بیانیه که روز جمعه ۱۱ آذر ماه در وبسایت این نهاد وابسته به سازمان ملل منتشر شده، وخامت وضعیت جسمانی آقای صادقی هشدارانگیز است و باید فورا از زندان آزاد شود.
این بیانیه از قول کارشناسان سازمان ملل، از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در ادامه گفته است آرش صادقی، مدافع حقوق بشر که پیشتر بارها بازداشت شده بود، ۱۸ مهر ماه به خاطر دلایل اعلامنشدهای بازداشت شد و در شرایط نامعلومی در بند ۲۰۹ اوین، مخصوص زندانیان سیاسی نگهداری میشود.
بیانیه یادشده میافزاید که آقای صادقی تحت فشار ماموران امنیتی برای هشت ساعت بازجویی شده است.
کارشناسان سازمان ملل گفتهاند که این زندانی سیاسی از سرطان استخوان خطرناک رنج میبرد و از دسترسی به مراقبتهای پزشکی و دارو محروم است.
اخیرا حسین صادقی پدر این فعال حقوق بشری نیز با انتشار توئیتی اعلام کرد در تماس تلفنی پسرش متوجه شده است که داروهای او در بهداری زندان موجود نیست و این اجازه را هم ندارند که از بیرون دارو تهیه کنند.
آقای صادقی نوشت: «آرش بیماره نیاز به دارو داره ،رژیم غذایی مناسب باید داشته باشه. هر یک روز بودن در زندان برای آرش یعنی یک روز از درمان دور شدن و این خطر جانی داره برای پسرم.»
خانواده آرش صادقی در هفتههای گذشته درباره وخامت حال او، لزوم دسترسی به دارو، چکاپ و آزمایش مرتب ماهانه و رژیم غذایی مناسب تاکید کردهاند.
آرش صادقی پس از پنج سال زندان سرانجام یک سال و نیم قبل به خاطر بیماری سرطان از زندان آزاد شده بود.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ادامه تصریح کرده است که تحت قوانین بینالمللی فارغ از دلیل بازداشت، دولت مسئولیت کامل مراقبت از جان و تمامیت بدنی بازداشتشدگان را بر عهده دارد.
کارشناسان سازمان ملل میگویند، مقامات ایرانی بر خلاف تعهدات بین المللی حقوق بشری، نه تنها به بازداشت غیرقانونی آقای صادقی ادامه داده، بلکه یک بار دیگر جان وی را در معرض خطر قریب الوقوع قرار دادهاند.
این بیانیه میگوید تنها آرش صادقی نیست که با چنین وضعیتی مواجه شده و کارشناسان سازمان ملل نسبت به جان دیگر زندانیان که به صورت خودسرانه بازداشت شدهاند، به شدت نگران است.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ادامه به گزارشهای نهادهای حقوق بشری درباره مرگ ۶۵ زندانی در ایران طی پنج سال گذشته به خاطر محروم ماندن از دسترسی به دارو و مراقبتهای پزشکی اشاره کرده و با اشاره به بازداشت بیش از ۱۴ هزار نفر در جریان اعتراضات اخیر، از جمله خبرنگاران، هنرمندان، وکلا، دانشآموزان و دانشجویان و فعالین حقوق زنان، اظهار نگرانی عمیق کرده است.
کارشناسان سازمان ملل میگویند: «با توجه به شمار زیادی از اتهامات شکنجه و بدرفتاری در بازداشتگاههای ایران، ما از وضعیت جسمانی زندانیان، بهویژه افرادی که از مراقبتهای پزشکی حیاتی محروم هستند، نگران هستیم.»
با استفاده از گزارشهای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و رادیو فردا