• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • اختلاف وزارت نفت و نیرو بر سر خاموشی‌های اخیر؛ بحران گاز یا مدیریت نامناسب سوخت؟

اختلاف وزارت نفت و نیرو بر سر خاموشی‌های اخیر؛ بحران گاز یا مدیریت نامناسب سوخت؟

پیام جوان: پس از آنکه وزارت نیرو کمبود گاز را عامل اصلی خاموشی‌های گسترده در کشور دانست، وزارت نفت با انتشار بیانیه‌ای این ادعا را «فرافکنی» خواند و مدیریت نادرست سبد سوخت نیروگاه‌ها را علت اصلی بحران برق عنوان کرد.

به گزارش رسانه‌های داخلی، وزارت نفت در بیانیه‌ای تأکید کرد که کمبود گاز مسئول اصلی قطعی برق نیست و وزارت نیرو با مدیریت نادرست مصرف سوخت جایگزین، باعث افزایش فشار بر شبکه گازرسانی شده است.

این وزارتخانه اعلام کرد که تأمین گاز و سوخت مایع برای نیروگاه‌ها فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها حتی بیش از میزان مقرر به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است. در مقابل، مصرف ناکافی نفت‌کوره در تابستان باعث شد ذخایر سوختی کشور برای فصل زمستان کاهش یابد و فشار بیشتری بر تأمین گاز وارد شود.

طبق این گزارش، نیروگاه‌ها به جای مصرف روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت‌کوره، تنها ۲۴ میلیون لیتر مصرف کرده‌اند که این امر باعث کاهش ۲.۳ میلیارد لیتر از ذخایر سوختی و افزایش فشار بر شبکه گازرسانی در زمستان شده است.

وزارت نفت همچنین اعلام کرد که تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در بهمن‌ماه ۲۴ درصد بیشتر از سال گذشته بوده و میانگین تأمین سوخت مایع ۵۵ درصد فراتر از تعهدات انجام شده است.

ابهام در سرنوشت صادرات گاز ایران به عراق

هم‌زمان با این بحران داخلی، آینده صادرات گاز ایران به عراق نیز با چالش‌های جدیدی مواجه شده است.

پس از لغو معافیت عراق از پرداخت پول گاز ایران توسط دولت آمریکا، سرنوشت صادرات گاز ایران به عراق در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. این اقدام بخشی از تحریم‌های جدید آمریکا علیه تهران است که ممکن است بر توانایی ایران در تأمین گاز داخلی نیز تأثیر بگذارد.

  انجمن آداپ: فعالان آذربایجانی پس از 110 روز همچنان در بازداشت

با این حال، سید حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، معتقد است که این اقدام آمریکا مانع ادامه دریافت گاز عراق از ایران نمی‌شود، بلکه تنها پرداخت‌های مالی را پیچیده‌تر خواهد کرد.

او تأکید کرد که ایران گاز مازاد کافی برای صادرات ندارد و تأمین نیاز داخلی در اولویت است.

در این میان، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، اعلام کرده که کشورش حداقل تا سال ۲۰۲۸ همچنان به گاز ایران نیاز دارد و درخواست کرده که معافیت از تحریم‌ها ادامه یابد. وی هشدار داده که قطع گاز ایران تاکنون باعث از دست رفتن ۸۰۰۰ مگاوات برق در عراق شده است و این کشور را مجبور به استفاده از سوخت‌های آلاینده کرده است.

حسینی پیش‌بینی کرده است که عراق برای حفظ جریان واردات گاز، با آمریکا مذاکره کرده و معافیت خود را تمدید خواهد کرد.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان