تلاش نماینده ترامپ برای دور چهارم مذاکرات هسته‌ای با ایران

پیام جوان: استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، اعلام کرد که در تلاش است دور چهارم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا را برای آخر هفته برنامه‌ریزی کند. وی افزود که در صورت عدم برگزاری این مذاکرات، تنها دلیل آن سفر رئیس‌جمهور ترامپ به کشورهای عربستان، امارات و قطر خواهد بود. این مذاکرات که قرار بود در رم برگزار شود، به‌دلیل مسائل تدارکاتی و فنی به تعویق افتاده بود.

با وجود تأکید نماینده ترامپ بر پیشرفت مثبت مذاکرات، اختلافات عمیق بر سر برنامه هسته‌ای ایران همچنان پابرجاست. ترامپ به‌صراحت اعلام کرده است که تنها «برچیده شدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران را خواهد پذیرفت. در مقابل، مقامات ایرانی از جمله وزیر خارجه عباس عراقچی، بر حق ایران برای برخورداری از چرخه کامل سوخت هسته‌ای تأکید کرده‌اند. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز پیشنهاد کرده است که ایران سوخت نیروگاه‌ها را از خارج وارد کند.

در بخش دیگری از اظهارات، ویتکاف به تلاش‌های آمریکا برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه اشاره کرد. او از تماس روزانه با قطر، مصر و اسرائیل خبر داد و تأکید کرد که هدف بازگرداندن گروگان‌هاست. این در حالی است که دولت اسرائیل اخیراً طرح‌هایی برای تصرف کامل نوار غزه تصویب کرده و اعلام کرده است که حماس هنوز ۵۸ گروگان اسرائیلی را در اختیار دارد، که از این میان ۳۴ تن کشته شده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان