پیام جوان: مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که نرخ تورم نقطه به نقطه در تیرماه ۱۴۰۴ به ۴۱.۲ درصد رسیده؛ رقمی که نسبت به خردادماه نزدیک به دو درصد افزایش یافته است. این بالاترین نرخ تورم نقطهای در دو سال گذشته محسوب میشود. در همین حال، تورم ماهانه نیز با ثبت عدد ۳.۵ درصدی، همچنان در سطحی بالا قرار دارد.
افزایش قیمت مواد خوراکی سهم قابل توجهی در رشد تورم داشته است. طبق آمار رسمی، تنها در یک ماه گذشته قیمت نان و غلات ۱۶.۶ درصد افزایش یافته و تورم گوشت قرمز نیز به ۵.۸ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه این اقلام نیز نگرانکننده گزارش شده، بهطوری که نرخ تورم نان و غلات نسبت به تیرماه سال گذشته به حدود ۸۲ درصد رسیده است.
با وجود آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار، کارشناسان اقتصادی و برخی گزارشهای میدانی معتقدند که برآوردهای رسمی از افزایش قیمتها بسیار محافظهکارانه است و رشد واقعی قیمتها در بازار، بهویژه در حوزه مواد غذایی، بیش از ارقام اعلامشده است. به عنوان نمونه، قیمت برنج ایرانی در بازار از مرز ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلو عبور کرده است.
همزمان، شاخص فلاکت که از مجموع نرخ بیکاری و تورم به دست میآید، در سهماهه اول سال جاری به ۴۲.۲ واحد افزایش یافته و نسبت به پایان سال گذشته رشد داشته است. برخی تحلیلگران، افزایش این شاخص را با تاثیرات اقتصادی جنگ اخیر میان ایران و اسرائیل مرتبط میدانند. در این زمینه، وزیر ارتباطات نیز از کاهش ۳۰ درصدی اشتغال در حوزه اقتصاد دیجیتال و زیان ماهانه ۱۵ هزار میلیارد تومانی خبر داده است.