احمد الشرع: انتخابات سوریه ممکن است تا پنج سال دیگر برگزار شود

احمد الشرع، رئیس‌جمهوری موقت سوریه، اعلام کرد که برگزاری انتخابات برای تعیین حکومت آینده این کشور ممکن است چهار تا پنج سال دیگر به طول بینجامد. این اظهارات تنها یک هفته پس از انتصاب او به عنوان رئیس دولت انتقالی و کمتر از دو ماه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد مطرح شده است.

چالش‌های انتخابات و بازسازی زیرساخت‌ها
الشرع در یک مصاحبه تلویزیونی از پیش ضبط‌شده که از یک کانال خصوصی سوریه پخش شد، تأکید کرد:
❝ سوریه آینده دارای نظام جمهوری، پارلمان و دولت اجرایی خواهد بود که احزاب سیاسی در آن مطابق قانون فعالیت می‌کنند. اما به دلیل فقدان زیرساخت‌های رأی‌گیری، انتخابات به تعویق خواهد افتاد و بازسازی این سیستم زمان‌بر خواهد بود. ❞

تشکیل دولت انتقالی و شورای قانون‌گذاری جدید
احمد الشرع که با رهبری گروه تحریرالشام توانست حکومت بشار اسد را سرنگون کند، در ۱۰ بهمن به عنوان رئیس دولت انتقالی منصوب شد و مأموریت تشکیل یک شورای قانون‌گذاری جدید را بر عهده گرفت.

در حال حاضر، قانون اساسی سوریه به حالت تعلیق درآمده و پارلمان پیشین منحل شده است. طبق گزارش رسانه‌های دولتی، شورای قانون‌گذاری موقت وظایف خود را تا زمان تدوین و تصویب قانون اساسی جدید ادامه خواهد داد.

اداره سوریه تا زمان تعیین سرنوشت انتخابات
دولت انتقالی به ریاست احمد الشرع، تا اول مارس مسئول اداره امور کشور خواهد بود.

حکومت بشار اسد در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ در پی پیشروی برق‌آسای نیروهای مخالف به رهبری احمد الشرع طی ده روز سقوط کرد. از آن زمان، الشرع به عنوان رهبر موقت، اداره امور سوریه را در دست گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان