پیام جوان: شهبانو فرح پهلوی در گفتوگو با رادیو فردا، در واکنش به ادعای سخنگوی دولت جمهوری اسلامی درباره خروج جواهرات سلطنتی از ایران، تأکید کرد که همه این جواهرات در گنجینه بانک مرکزی ایران قرار دارد.
ملکه پیشین ایران میگوید دیماه ۱۳۵۷ و هنگام خروج از کشور، او بخش بزرگی از جواهرات شخصیاش را هم در «گنجههای کاخ نیاوران» برجای گذاشت.
فرح پهلوی افزود: «با خودم پوتینهایم را آوردم اما حتی تنها نیمتاجی را که متعلق به خودم بود که الماس و فیروزهنشان بود، گذاشتم ایران و آمدم.»
به گفته او، «در آن حالت روحی که بودم، گفتم این نیمتاج را میگذارم باشد در کاخ نیاوران، اگر برگشتم آن را [بر سر] میگذارم و اگر برنگشتم، هیچ وقت نمیخواهم نیمتاج بگذارم.»
View this post on Instagram
روز دوشنبه توئیت علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی، درباره خروج جواهرات سلطنتی از ایران به دست محمدرضا شاه پهلوی و شهبانو فرح جنجالآفرین شد.
آقای جهرمی در این توئیت ادعا کرد که شاه و شهبانو به هنگام ترک کشور، بخشی از جواهرات خزانه بانک مرکزی ایران از جمله تاج معروف «پهلوی» و تاج «شهبانو» را با خود بردند.
ادعای سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در حالی مطرح میشود که بنابر مصوبه مجلس شورای ملی در سال ۱۳۱۶ خورشیدی، جواهرات ملی ایران به عنوان پشتوانه اسکناس کشور، به موزه جواهرات ملی، زیر نظر بانک مرکزی ایران، منتقل شد.
در این گنجینه تاج شاهان قاجار موسوم به «تاج کیانی»، تاج شاهان پهلوی موسوم به «تاج پهلوی» و تاج شهبانو فرح پهلوی در مراسم تاجگذاری سال ۱۳۴۶ معروف به «تاج شهبانو» نگهداری میشوند.
تیرماه امسال، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، در گزارشی درباره خزانه سلطنتی ایران، از تاجهای یادشده نیز نام برده بود که در موزه جواهرات ملی بانک مرکزی نگهداری میشوند.
ملکه پیشین ایران میگوید: «تعجبی ندارد این آقایان این حرفها را بزنند، ولی یک کسی رسمی این حرفها را بزند، [جای شگفتی است].»
او همچنین توضیح داد که در دوران پیش از انقلاب ۱۳۵۷، در مواردی که برای مراسمی رسمی نیاز به خروج جواهرات از گنجینه بانک مرکزی بود، این اقلام تحت تدابیر شدید امنیتی از بانک مرکزی به کاخ منتقل میشدند و بعد از مراسم هم به همراه نگهبانان بانک بازگردانده میشدند.