• Homepage
  • >
  • زندگی
  • >
  • گرمایش زمین کیفیت تغذیه‌ای میوه و سبزیجات را کاهش می‌دهد

گرمایش زمین کیفیت تغذیه‌ای میوه و سبزیجات را کاهش می‌دهد

پیام جوان: نتایج پژوهشی در دانشگاه جان مورز لیورپول نشان می‌دهد که افزایش دمای زمین و سطح دی‌اکسید کربن در هوا، نه‌تنها بر کمیت بلکه بر کیفیت تغذیه‌ای میوه‌ها و سبزیجات نیز تأثیر منفی دارد. بر اساس این تحقیق، محصولات کشاورزی در آینده ممکن است از نظر ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی، ارزش غذایی کمتری داشته باشند.

به گفته جیاتا اوگوا اکله، یکی از پژوهشگران این طرح، آزمایش‌ها روی سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم و راکت در شرایط شبیه‌سازی‌شده اقلیمی آینده انجام شد. این گیاهان با سرعت بیشتری رشد کردند اما دچار کاهش چشم‌گیر در مواد مغذی مانند کلسیم، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن شدند. در عوض، محتوای قند آن‌ها افزایش یافت.

این تغییرات ترکیبی در ارزش غذایی ممکن است به افزایش چاقی و بیماری‌هایی نظیر دیابت نوع دو منجر شود، به‌ویژه در جوامعی که به منابع متنوع غذایی دسترسی ندارند. محققان هشدار می‌دهند که افت کیفیت سبزیجات می‌تواند سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی را با چالش مواجه سازد.

هرچند این تحقیق در اقلیم بریتانیا انجام شده، پژوهشگران بر این باورند که نتایج آن پیامدهایی جهانی دارد. مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری، که بخش عمده معیشت مردم وابسته به کشاورزی است، بیشترین آسیب را خواهند دید. کارشناسان خواستار تدوین راهبردهای کشاورزی برای سازگاری با این تغییرات و تضمین کیفیت تغذیه‌ای در آینده شده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان