• Homepage
  • >
  • زندگی
  • >
  • آزمایش خون جدید، زوال عقل را سال‌ها قبل از بروز علائم پیش‌بینی می‌کند

آزمایش خون جدید، زوال عقل را سال‌ها قبل از بروز علائم پیش‌بینی می‌کند

پیام جوان: مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که یک آزمایش خون ساده می‌تواند سال‌ها پیش از بروز علائم، احتمال ابتلا به زوال عقل را در افراد مبتلا به اختلال رفتاری خواب REM ایدیوپاتیک (iRBD) شناسایی کند. این اختلال که باعث حرکات غیرارادی در خواب می‌شود، با افزایش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون و دمانس با اجسام لویی همراه است.

دقت ۹۰ درصدی آزمایش در پیش‌بینی زوال عقل
محققان دانشگاه مک‌گیل دریافتند که آزمایشی که در ابتدا برای تشخیص آلزایمر طراحی شده بود، می‌تواند خطر زوال عقل را در بیماران iRBD با دقت ۹۰ درصد، چهار سال پیش از بروز علائم پیش‌بینی کند. این تست از طریق بررسی دو پروتئین زیست‌نشانگر آلزایمر در خون انجام می‌شود. پژوهشگران معتقدند که تشخیص زودهنگام می‌تواند در برنامه‌ریزی بیماران و توسعه درمان‌های مؤثرتر نقش مهمی ایفا کند.

شباهت‌های جدید میان آلزایمر و پارکینسون
این تحقیق که در مجله Brain منتشر شده، نشان می‌دهد که آلزایمر و پارکینسون در مراحل اولیه شباهت‌های بیشتری نسبت به آنچه قبلاً تصور می‌شد دارند. پژوهشگران امیدوارند که درمان‌های آلزایمر بتوانند از بروز دمانس با اجسام لویی پیشگیری کنند. آنها قصد دارند این تحقیق را گسترش دهند تا کارایی آزمایش خون در سایر گروه‌های در معرض خطر، از جمله بیماران مبتلا به پارکینسون، بررسی شود.

 

  خواب‌آلودگی روزانه می‌تواند زنگ خطر زوال عقل باشد

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان