تورم در سال ۱۴۰۲ همچنان بالاتر از ۴۰ درصد

پیام جوان: مرکز آمار ایران با انتشار گزارش تورم سال 1402 اعلام کرد که میزان تورم در این سال برای سومین سال متوالی بالاتر از 40 درصد بوده است.

این گزارش نشان می‌دهد که میانگین قیمت‌های سبد مصرفی خانوار‌های ایرانی در سال 1402 حدود 1.5 برابر قیمت‌های اسفند سال 1401 بوده است.

در حالی که مرکز آمار ایران بر این موضوع تاکید می‌کند که نرخ تورم در سال 1402 نسبت به سال 1401 کاهش داشته، اما این نرخ همچنان در سطحی بالا و غیرقابل قبول قرار دارد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که نرخ تورم بالای 40 درصد به معنای کاهش قدرت خرید مردم و تشدید مشکلات اقتصادی برای آنها است.

رسانه‌های دولتی در حالی بر کاهش تورم نقطه به نقطه در طول سال 1402 تاکید می‌کنند که این شاخص از نظر کارشناسان اقتصادی، شاخص دقیقی برای سنجش وضعیت تورم در کشور نیست.

نرخ تورم نقطه به نقطه نشان‌دهنده تغییرات قیمت‌ها در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل است، در حالی که نرخ تورم سالانه، میانگین افزایش قیمت‌ها در طول یک سال را نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند که نرخ تورم سالانه، شاخص دقیق‌تری از وضعیت تورم در کشور است، چرا که میانگین افزایش قیمت‌ها در طول یک سال را نشان می‌دهد.

در همین حال، داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه با حضور در یک گفتگوی تلویزیونی گفت: “کاهش تورم به معنی کاهش قیمت‌ها نیست بلکه بیانگر آن است که رشد قیمت‌ها کند می‌شود و با شیب کمتری افزایش پیدا می‌کند.”

این سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از مردم از وضعیت اقتصادی و افزایش قیمت‌ها ناراضی هستند.

اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی از جمله تورم بالا، بیکاری، رکود و گرانی روبرو بوده است.

دولت رئیسی وعده داده بود که برای حل مشکلات اقتصادی کشور تلاش کند، اما تاکنون این وعده‌ها عملی نشده است.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان