سابقه پرداخت اجاره، راه جدیدی برای دریافت وام مسکن در آمریکا

پیام جوان: آژانس فدرال تأمین مالی مسکن آمریکا (FHFA) اعلام کرد که از این پس، سابقه پرداخت اجاره‌بها می‌تواند در ارزیابی صلاحیت افراد برای دریافت وام مسکن لحاظ شود. این اقدام با هدف افزایش دسترسی به مالکیت خانه برای افرادی با سابقه اعتباری محدود یا ضعیف انجام گرفته و گامی مهم در جهت گسترش عدالت در نظام مالی وام‌دهی آمریکا به شمار می‌رود.

بر اساس دستور جدید FHFA، سیستم امتیازدهی اعتباری VantageScore 4.0 به عنوان جایگزینی برای مدل سنتی FICO پذیرفته شده است. این مدل جدید، پرداخت‌های منظم اجاره، قبوض آب و برق و سایر هزینه‌های جاری را نیز در محاسبه امتیاز اعتباری لحاظ می‌کند، امری که به ویژه برای مستأجران منظم و افراد فاقد سابقه اعتباری بانکی مفید خواهد بود.

این اقدام می‌تواند میلیون‌ها نفر را که پیش‌تر به دلیل نداشتن پرونده اعتباری سنتی از دسترسی به وام مسکن محروم بودند، وارد چرخه مالکیت مسکن کند. بیلی پولته، مدیر FHFA، اعلام کرده که این تغییر همچنین رقابت در سیستم‌های امتیازدهی اعتباری را افزایش داده و می‌تواند به کاهش هزینه‌های سیستم وام‌دهی منجر شود.

با این حال، برخی کارشناسان نسبت به پیامدهای احتمالی این تصمیم هشدار داده‌اند. نگرانی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه وام‌دهندگان ممکن است مشتریان با مدل اعتباری جدید را پرریسک‌تر تلقی کرده و نرخ بهره بالاتری برای آنان در نظر بگیرند. جزئیات مربوط به نحوه جمع‌آوری و ارزیابی دقیق داده‌های اجاره نیز هنوز در حال تدوین است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان