پیام جوان: پژوهشی جدید که در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده و در نشست سالانه انجمن سرطانشناسی بالینی آمریکا (ASCO) ارائه شده، نشان میدهد ورزش میتواند خطر بازگشت سرطان روده را تا ۲۸ درصد کاهش دهد؛ رقمی که با اثربخشی برخی داروهای تأییدشده برابری میکند. این یافتهها حاصل بررسی بیش از ۹۰۰ بیمار در یک کارآزمایی بینالمللی هشتساله است.
برتری چشمگیر برنامه ورزشی در پیشگیری و کاهش مرگومیر
در این مطالعه، نیمی از بیماران پس از جراحی و شیمیدرمانی، در یک برنامه ورزشی ساختارمند با هدف رسیدن به ۱۰ ساعت فعالیت سوختوساز در هفته شرکت کردند. پس از گذشت هشت سال، تنها ۱۰ درصد از این گروه با بازگشت سرطان مواجه شدند، در حالیکه این رقم در گروهی که فقط توصیههای کلی دریافت کرده بودند، ۱۷ درصد بود. میزان مرگومیر نیز در گروه ورزش کمتر گزارش شد.
ورزش، مکمل درمانهای استاندارد سرطان
محققان تأکید دارند ورزش باید به بخشی از پروتکلهای درمانی استاندارد برای بیماران مبتلا به سرطان روده تبدیل شود. به گفته دکتر جفری میرهارت از مرکز سرطان دانا-فاربر، ورزش نباید جایگزین درمانهای اصلی شود، بلکه باید بهعنوان درمان کمکی برای افزایش بقا و کیفیت زندگی بیماران در نظر گرفته شود. اثرات مثبت ورزش بر سوختوساز، سطح انسولین و کاهش التهاب، از جمله دلایل مؤثر بودن آن در کنترل رشد تومورها عنوان شدهاند.