• Homepage
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • مالیات خانه‌های لوکس: وصول تنها ۹۴ میلیارد تومان از ۴ هزار میلیارد

مالیات خانه‌های لوکس: وصول تنها ۹۴ میلیارد تومان از ۴ هزار میلیارد

پیام جوان: براساس آخرین آمارهای منتشر شده، ۱۳۵ هزار و ۵۰۹ واحد مسکونی و باغ‌ویلا با ارزش بیش از ۳۵ میلیارد تومان، مشمول پرداخت مالیات شده‌اند؛ اما تنها بخش بسیار کوچکی از این مالیات وصول شده است.

سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که با وجود افزایش فشار بر مودیان مالیاتی، وصول مالیات از صاحبان املاک لوکس با چالش جدی مواجه است. این در حالی است که دولت به شدت به درآمدهای مالیاتی برای پوشش هزینه‌های جاری خود متکی شده است.

کارشناسان معتقدند فرار مالیاتی گسترده در میان افراد ثروتمند و صاحبان کسب‌وکارهای بزرگ، به معضلی جدی در اقتصاد ایران تبدیل شده است. نبود شفافیت در نحوه هزینه کردن درآمدهای مالیاتی و عدم ارائه خدمات مناسب به شهروندان در مقابل مالیات‌های سنگین، از جمله دلایلی است که موجب نارضایتی عمومی شده است.

نکته قابل توجه این است که بخش بزرگی از اقتصاد ایران که تحت کنترل نهادهای وابسته به رهبری جمهوری اسلامی قرار دارد، از پرداخت مالیات معاف است. این مسئله باعث شده است که بار مالیاتی بیشتر بر روی دوش اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه قرار گیرد.

افزایش چشمگیر درآمدهای مالیاتی دولت در سال‌های اخیر، در حالی صورت گرفته است که بسیاری از کارشناسان معتقدند این افزایش بیشتر به دلیل افزایش نرخ تورم و فشار بر مردم بوده است تا بهبود در سیستم مالیاتی کشور.

در همین رابطه، سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که در تلاش است تا با شناسایی دقیق‌تر مودیان مالیاتی و اعمال قوانین سخت‌گیرانه‌تر، فرار مالیاتی را کاهش دهد. اما کارشناسان معتقدند که برای حل این مشکل ریشه‌دار، نیاز به اصلاحات ساختاری در سیستم مالیاتی کشور و شفاف‌سازی در نحوه هزینه کردن درآمدهای مالیاتی است.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان