• Homepage
  • >
  • زندگی
  • >
  • نقش مشکلات بینایی عملکردی در تشخیص‌های اشتباه بیش‌فعالی در کودکان

نقش مشکلات بینایی عملکردی در تشخیص‌های اشتباه بیش‌فعالی در کودکان

پیام جوان: دکتر برایس اپل‌باوم، متخصص چشم، هشدار داده است که بسیاری از علائمی که به اختلال کم‌توجهی‌ـ‌بیش‌فعالی (ADHD) نسبت داده می‌شوند، ممکن است در واقع ناشی از مشکلات پنهان در بینایی عملکردی باشند که در معاینات معمول چشم‌پزشکی شناسایی نمی‌شوند. او بر اهمیت بررسی دقیق هماهنگی چشم و مغز تأکید دارد و می‌گوید که ناتوانی در کنترل حرکات چشمی می‌تواند به اختلال در تمرکز و توجه منجر شود.

یکی از این اختلال‌های رایج «نارسایی در همگرایی» است؛ حالتی که کودک در تمرکز بر اشیای نزدیک مانند کتاب یا صفحه نمایش دچار مشکل می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند کودکانی که با این مشکل مواجه‌اند، تا سه برابر بیشتر ممکن است به‌اشتباه مبتلا به ADHD تشخیص داده شوند. در حالی‌که معاینات متداول تنها بر وضوح دید تمرکز دارند، معاینه کامل بینایی عملکردی نحوه همکاری چشم و مغز را نیز بررسی می‌کند؛ عاملی کلیدی در ارزیابی واقعی عملکرد بینایی کودک در زندگی روزمره.

اپل‌باوم پیشنهاد می‌کند تمام کودکان پیش از ورود به مهدکودک تحت غربالگری کامل بینایی عملکردی قرار گیرند. در صورت تشخیص مشکل، درمان از طریق تمرین‌های عملکردی بینایی – نوعی فیزیوتراپی برای چشم و مغز – ممکن است جایگزینی مؤثر برای دارو باشد. او تأکید دارد که در بسیاری از موارد، با هماهنگ‌سازی چشم و مغز، تمرکز کودک بهبود می‌یابد و نیازی به مداخلات دارویی نخواهد بود.

 

  چگونه از بادی اسپلش‌ها استفاده کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان