پیام جوان: دانشمندان برای نخستین بار موفق به شناسایی سیگنالی مرموز از اعماق فضا شدهاند که با نظمی دقیق، امواج رادیویی و پرتوهای ایکس را به سوی زمین ارسال میکند. این جرم کیهانی که در فاصله ۱۵ هزار سال نوری از زمین قرار دارد و با نام «ASKAP J1832-0911» شناخته میشود، هر ۴۴ دقیقه یکبار به مدت ۲ دقیقه سیگنالهایی ارسال میکند؛ ویژگیای که آن را به یکی از معماهای بزرگ اخترشناسی بدل کرده است.
این پدیده که بهعنوان یک «پدیده گذرای با دوره طولانی» (LPT) شناخته میشود، نخستین نمونهای است که هم پرتو ایکس و هم امواج رادیویی ساطع میکند. رفتار غیرمعمول آن، از جمله کاهش همزمان پرتوهای اکس و رادیویی در طول زمان، دانشمندان را به بررسی امکان وجود نوعی جدید از ستاره، مگنتار یا منظومه دوتایی با ویژگیهای ناشناخته واداشته است. اما حتی این نظریهها نیز قادر به توضیح کامل این رفتار نیستند.
محققان از دانشگاه کرتین استرالیا و موسسه اخترفیزیک ایتالیا تأکید کردهاند که این کشف ممکن است به مدلهای جدیدی در فیزیک و تحول ستارهای منتهی شود. آنان در حال جستوجو برای یافتن اجرام مشابه هستند تا با سرنخهای بیشتر، ماهیت واقعی این پدیده ناشناخته را روشن کنند. یافتهها در مقالهای علمی در مجله معتبر Nature منتشر شده است.