پیام جوان: یافتههای جدید پژوهشی در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا بار دیگر زنگ خطر درباره مضرات استفاده از سیگارهای الکترونیکی را به صدا درآورده است. این تحقیق، که روی دادههای سلامت نزدیک به ۲۵۰ هزار فرد ۳۰ تا ۷۰ ساله در بازهای چهار ساله انجام شده، نشان میدهد استفاده از سیگارهای الکترونیکی (ویپ) با افزایش معنادار خطر ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریه (COPD) و افزایش فشار خون مرتبط است.
در حالی که طی دهههای گذشته مضرات سیگار کشیدن در ابتلا به بیماریهای کاردیومتابولیک مانند بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی بارها اثبات شده، این پژوهش تمرکز خود را بر روی سیگارهای الکترونیکی گذاشته و نشان داده که اگرچه این نوع سیگارها با دیابت نوع ۲ یا آترواسکلروز ارتباط مشخصی نداشتهاند، اما ریهها همچنان یکی از اصلیترین قربانیان آنها هستند. هم سیگارهای معمولی و هم سیگارهای الکترونیکی با افزایش خطر COPD همراهاند، هرچند تأثیر سیگارهای معمولی شدیدتر است.
دکتر مایکل بلاها، سرپرست این تحقیق، در توضیح نتایج پژوهش گفت: «سیگارهای الکترونیکی اگرچه ممکن است خطر کمتری نسبت به سیگارهای سنتی داشته باشند، اما همچنان حامل پیامدهای جدی برای سلامت عمومی هستند.» او بر لزوم هوشیاری کاربران نسبت به خطرات نهچندان بیخطر سیگارهای نوین تأکید کرد و افزود باید برای کاهش مصرف این محصولات، آموزش و آگاهیرسانی عمومی افزایش یابد.