پیام جوان: مطالعهای جدید از سوی پژوهشگران دانشگاههای کوئینز بلفاست، ادیث کوان (استرالیا) و دانشگاه پزشکی وین، نشان میدهد که افزایش تنوع فلاونوئیدها در رژیم غذایی میتواند نقش مهمی در افزایش طول عمر و کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی، سرطان و اختلالات عصبی ایفا کند. نتایج این پژوهش که در نشریه علمی Nature Food منتشر شده، بر پایه بررسی دادههای بیش از ۱۲۰ هزار نفر در بازهای بیش از ده سال بهدست آمده است.
فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند که در موادی همچون چای، توتفرنگی، بلوبری، سیب، انگور، پرتقال، شکلات تلخ و حتی شراب قرمز یافت میشوند. براساس این تحقیق، مصرف روزانه ۵۰۰ میلیگرم فلاونوئید، معادل حدود دو فنجان چای، میتواند خطر مرگومیر را تا ۱۶ درصد و ریسک ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و تنفسی را نزدیک به ۱۰ درصد کاهش دهد.
پژوهشگران تأکید کردهاند که اثرات مفید فلاونوئیدها به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد التهابی آنهاست؛ ترکیباتی که با رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو مقابله میکنند و موجب بهبود عملکرد سلولی و کاهش التهاب میشوند. همین ویژگیها، توجه دانشمندان را به بررسی نقش این ترکیبات به عنوان عوامل ضد سرطان نیز جلب کرده است. توصیه کلی این تحقیق، مصرف متنوع میوهها و سبزیجات رنگارنگ برای بهرهمندی از طیف گسترده فلاونوئیدها است.