• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • نتایج یک مطالعه گسترده: جهش ویروس کرونا باعث افزایش قدرت شیوع نشده است

نتایج یک مطالعه گسترده: جهش ویروس کرونا باعث افزایش قدرت شیوع نشده است

مطالعات گسترده متخصصان ژنتیک کالج لندن روی ۱۰ هزار جهش ویروس کرونا نشان می‌دهد برخلاف بررسی‌های قبلی ویروس کرونای جهش یافته از نظر شدت عفونت و سرعت سرایت خطرناک‌تر نیست.

از زمان همه گیری کرونا خبرهای مختلفی در مورد ویروس جهش یافته منتشر می‌شود و همواره این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که آیا واقعا کرونای جهش یافته کشنده‌تر است یاخیر.

 

«انجمن GAVI» در مورد این موضوع توضیحاتی منتشر کرده است. این انجمن معتقد است که همه ویروس‌ها جهش پیدا می‌کنند؛ ‌اما در اکثر مواقع جهش ویروس ارتباطی با کشنده‌تر یا عفونی‌تر شدن آن ندارد.

در بیاینیه اخیر GAVI به این موضوع اشاره شده است:

«جهش در واقع تغییر ژنوم ویروس است. وقتی ویروس تکثیر می‌شود، ژنوم نیز تکثیر می‌شود و ممکن است در این فرآیند توانایی زنده ماندن ویروس با تاثیرات مثبت و منفی همراه باشد. گاهی هم ممکن است تکثیر ویروس بدون تغییر و تاثیرات جانبی رخ دهد.»

تاکنون تحقیقات بسیاری در مورد ویروس SARS-CoV-2 از اواخر ۲۰۱۹ تاکنون انجام شده است. «لوسی ون دورپ» از انستیتوی ژنتیک کالج لندن از همان ابتدا تغییر ژنومی ویروس را دنبال می‌کند. وی می‌‌گوید:

«تعداد ژنوم‌های ایجاد شده SARS-CoV-2 در تحقیقات علمی حیرت انگیز است. ازهمان ابتدای همه گیری کرونا متوجه شدیم که با تجزیه و تحلیل مقدار زیادی داده در مورد جهش‌های ویروس مواجه هستیم و به روش‌های جدیدی در بررسی نیاز داریم.»

در مطالعه جدید، محققان داده‌های مربوط به ژنوم ویروس در بیش از ۴۰ هزار نفر را در ۹۹ کشور جهان بررسی کردند. محققان در حدود ۱۲۷۰۶ جهش ژنومی منحصر به فرد و ۱۸۵ جهش خاص که حداقل سه بار به صورت مستقل به وجود آمده بودند را کشف کردند.

  بادام زمینی بوداده 'حساسیت بیشتری' ایجاد می کند

پس از تشکیل درخت تکامل برای هر یک از این جهش‌ها، محققان شواهدی مبنی بر اینکه ویروس در جهش‌های مختلف از نظر شدت عفونت یا سرعت انتقال خطرناک‌تر شده پیدا نکردند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان