مذاکرات دشوار؛ روبیو بر چالش‌های توافق با ایران تاکید کرد

پیام جوان: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ادامه سفر اروپایی خود در بوداپست، پایتخت مجارستان، بر دشواری دستیابی به توافقی جدید با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات احتمالی میان دو کشور در افق قرار دارد و تیم‌های مذاکره‌کننده در حال آماده‌سازی برای گفت‌وگو هستند.

او ضمن اشاره به عازم شدن تیم مذاکره‌کننده آمریکا به ژنو، اعلام کرد که علیرغم پیچیدگی‌های موجود، واشنگتن تلاش خود را برای رسیدن به توافق به کار خواهد گرفت. استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان آمریکا، قرار است با عباس عراقچی و تیم ایرانی به گفت‌وگو بنشینند تا راهکارهای احتمالی برای حل و فصل مسائل مورد اختلاف را بررسی کنند.

این نخستین باری نیست که روبیو از چالش‌های پیش روی توافق با ایران سخن می‌گوید. وی پیشتر در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ نیز دستیابی به توافقی دیگر با جمهوری اسلامی را «کاری بسیار دشوار» توصیف کرده بود که نشان‌دهنده پیچیدگی‌های عمیق در روابط و انتظارات متقابل است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، نیز با وجود مخالفت‌های داخلی در کشورش، بر تمایل خود به ادامه مذاکرات و دستیابی به یک توافق تأکید کرده است. او هشدار داده که در صورت عدم توافق، «ضربه سختی» به جمهوری اسلامی وارد خواهد شد، که این موضوع فشار بر روند مذاکرات را دوچندان می‌کند.