فرانسه دو دیپلمات جمهوری اسلامی را اخراج می‌کند

پیام جوان:

فرانسه اعلام کرد در واکنش به جلوگیری جمهوری اسلامی از بازگشت دو دیپلمات فرانسوی به ایران، دو دیپلمات جمهوری اسلامی را از خاک خود اخراج خواهد کرد.

ژان ‌نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، روز سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ گفت دو دیپلمات ایرانی «در روزهای آینده» از فرانسه اخراج خواهند شد. او این تصمیم را پیامد رفتار «غیرقابل تحمل» جمهوری اسلامی با دو دیپلمات فرانسوی دانست.

به گزارش فرانس۲۴، جمهوری اسلامی ماه گذشته میلادی دو دیپلمات فرانسوی را به‌طور موقت بازداشت و آنها را به «مداخله» در «امور داخلی ایران» متهم کرد. وزیر امور خارجه فرانسه این رفتار جمهوری اسلامی با دیپلمات‌های فرانسه را «غیرقابل تحمل» خواند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ اعلام کرده بود که به فرانسه اطلاع داده است دو دیپلمات فرانسوی مستقر در سفارت این کشور در ایران اجازه بازگشت به ایران را نخواهند داشت.

این تنش دیپلماتیک پس از آن شدت گرفت که دو دیپلمات فرانسوی، از جمله وابسته فرهنگی سفارت فرانسه، روز ۲۸ تیر ۱۴۰۵ از سوی ماموران جمهوری اسلامی برای چند ساعت بازداشت و بازجویی شدند.

وزیر امور خارجه فرانسه روز ۲۹ تیر ۱۴۰۵ این اقدام را «نقض آشکار مصونیت دیپلماتیک» توصیف کرد و گفت این دو دیپلمات هدف اقدامی «بسیار جدی برای ارعاب» قرار گرفته‌اند. او همچنین گفت یکی از آنها مورد بدرفتاری فیزیکی قرار گرفته است.

بارو روز سه‌شنبه گفت دو دیپلمات فرانسوی به دلیل ارتباط فرانسه با هنرمندان، دانشمندان و پژوهشگران ایرانی هدف قرار گرفته‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی اتهام بدرفتاری با این دیپلمات‌ها را رد کرده‌اند. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید آنها تنها برای مدت کوتاهی مورد پرسش قرار گرفته‌اند و مدعی است که این دو دیپلمات، تحت پوشش ارتباط با جامعه مدنی، در امور داخلی ایران دخالت کرده‌اند.