عقب‌نشینی نرخ دلار در پی ورود قدرتمند بازارساز و اعلام برنامه‌های جدید بانک مرکزی

پیام جوان: در معاملات امروز بازار ارز تهران، قیمت دلار با کاهشی محسوس، رشد روز گذشته خود را از دست داد. این کاهش که از ابتدای معاملات آغاز شد، نرخ دلار را با دو هزار تومان افت به ۱۳۷ هزار و ۷۵۰ تومان رساند. به نظر می‌رسد ورود قدرتمند بازارساز به معاملات نقدی، در کنترل افزایش هیجانی قیمت دلار و تثبیت آن مؤثر بوده است.

همزمان با این تحولات، سخنگوی دولت از برنامه‌های سه‌گانه عبدالناصر همتی در دوره جدید ریاست بر بانک مرکزی خبر داد. این برنامه‌ها شامل مهار تورم، کنترل نرخ ارز از طریق حذف فساد و رانت ارز چندنرخی، و مدیریت ناترازی بانک‌ها و جلوگیری از رشد اضافه‌برداشت است که نشان‌دهنده رویکردی جامع در ساماندهی اقتصاد کلان کشور است.

این شفاف‌سازی در رویکردهای پولی و ارزی، مسیر را برای فعالان بازار ارز تهران روشن‌تر کرده است. علاوه بر این، رسیدن قیمت دلار در تالار دوم مرکز مبادله به ۱۲۶ هزار تومان، حاکی از احتمال تک‌نرخی شدن یا حداقل دو نرخی شدن قیمت ارز در آینده نزدیک است که می‌تواند به هم‌ترازی نرخ بازار آزاد و مرکز مبادله منجر شود.

افت قیمت دلار به سایر بخش‌های بازار ارز نیز سرایت کرده است. بر این اساس، قیمت یورو به ۱۶۱ هزار و ۵۵۰ تومان، درهم امارات به ۳۷ هزار و ۵۱۵ تومان و پوند انگلیس به ۱۸۵ هزار و ۱۶۰ تومان کاهش یافته است. همچنین، قیمت تتر در لحظه تنظیم این گزارش با نرخ دلار برابر و روی ۱۳۷ هزار و ۷۵۰ تومان قرار دارد که نشان‌دهنده روند نزولی کلی بازار است.