سفیر اسرائیل در سازمان ملل: تسلیحات حماس باید به‌طور کامل از غزه خارج شود

پیام جوان:

سفیر اسرائیل در سازمان ملل می‌گوید که هرگونه طرح صلح غزه باید خلع سلاح کامل حماس را تضمین کند.

دنی دانون روز یکشنبه ۱۱ مرداد با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی «ایکس» که شامل گزیده‌ای ویدیویی از مصاحبه اخیر او با شبکه سی‌ان‌ان بود، گفت: «خلع سلاح به معنای انتقال سلاح از یک انبار به انبار دیگر نیست.»

او تأکید کرد که تسلیحات باید به‌طور کامل از نوار غزه خارج شوند تا حماس نتواند «از آنها استفاده کند یا حتی بتواند به آن‌ها دست بزند.»

دانون با بیان این که اسرائیل از طرح کنونی حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد که کابینه اسرائیل هفته گذشته با ورود یک «نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش» به غزه به عنوان بخشی از این توافق موافقت کرده است.

او افزود که ارزیابی اجرای این طرح باید «بر اساس وقایع میدانی باشد، نه سخنان حماس. می‌دانید، هیچ‌کس به یک سازمان تروریستی اعتماد ندارد. باید کرداران – و نه گفتارشان – را راستی‌آزمایی کرد.»

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، پنجشنبه ۸ مرداد اعلام کرد «شورای صلح» با حماس برای خلع سلاح کامل گروه‌های تروریستی حاکم و مسلط بر نوار غزه به توافق رسیده است.

به گفته پرزیدنت ترامپ، این توافق «گامی بسیار مهم در اجرای» طرح ۲۰ ماده‌ای او برای پایان دادن به جنگ اسرائیل و حماس و آغاز روند بازسازی این منطقه محسوب می‌شود.

بر اساس اظهارات پرزیدنت ترامپ، این توافق به‌صورت مرحله‌به‌مرحله اجرا خواهد شد و هم‌زمان با پیشرفت روند خلع سلاح، نیروهای دفاعی اسرائیل نیز عقب‌نشینی خواهند کرد.

قرار است یک نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش تحت نظارت «شورای صلح» برای تأمین امنیت، با یک نیروی پلیس فلسطینی که به‌تازگی تشکیل شده است، همکاری کند.