• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • زلنسکی: آماده گفت‌وگوهای صلح در بوداپست هستم، اما به پوتین اعتماد ندارم

زلنسکی: آماده گفت‌وگوهای صلح در بوداپست هستم، اما به پوتین اعتماد ندارم

پیام جوان: ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرده است که آماده حضور در گفت‌وگوهای صلح احتمالی در بوداپست با مشارکت روسیه و آمریکا است، اما نسبت به تمایل ولادیمیر پوتین برای پایان دادن به جنگ ابراز تردید کرد. او در گفت‌وگویی با شبکه ان‌بی‌سی گفت که رئیس‌جمهور روسیه «احتمالاً قصد دارد با رویکردی تهاجمی‌تر به جنگ بازگردد» و تمایل چندانی به آغاز مذاکرات واقعی صلح ندارد.

این اظهارات در حالی مطرح شده که چند روز پیش، زلنسکی در واشینگتن با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دیدار کرد تا درباره مسیر آینده مذاکرات صلح و همکاری‌های نظامی گفت‌وگو کند. در جریان این دیدار، قرار بود دو کشور درباره توافقی بحث کنند که طی آن اوکراین فناوری پهپادهای خود را در اختیار آمریکا بگذارد و در مقابل، موشک‌های دوربرد تاماهاوک دریافت کند، اما ترامپ نسبت به ارسال این تسلیحات ابراز تردید کرد و گفت امیدوار است بدون نیاز به چنین اقداماتی جنگ پایان یابد.

دونالد ترامپ در نشست خبری مشترک با زلنسکی خواستار پایان فوری درگیری‌ها شد و گفت که «خون کافی ریخته شده است». او همچنین اعلام کرد که قصد دارد در هفته‌های آینده با ولادیمیر پوتین در بوداپست دیدار کند، هرچند هنوز تاریخی برای این نشست تعیین نشده است. هم‌زمان، رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که پوتین در تماس اخیر خود با ترامپ، پایان جنگ را مشروط به واگذاری کامل منطقه دونتسک از سوی اوکراین کرده است.

زلنسکی در مصاحبه خود تأکید کرد که نبردها باید در خطوط کنونی متوقف شوند تا زمینه برای آغاز گفت‌وگوهای صلح فراهم گردد. او افزود: «نباید چیزی فراتر از آنچه داریم به پوتین بدهیم فقط چون او آن را می‌خواهد.» رئیس‌جمهور اوکراین همچنین از جامعه جهانی خواست فشارها و تحریم‌ها علیه روسیه را افزایش دهند و گفت پوتین «از تحریم‌های ثانویه که اقتصاد روسیه را فلج می‌کند، می‌ترسد».

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان