روایت یک زن از نگهداری شبانه در بازداشتگاه مردان و آزار جنسی

پیام جوان:

کانون حقوق بشر ایران روز سه‌شنبه ۳ شهریور در گزارشی به تشریح وضعیت زندان فردیس کرج پرداخت، و به نقل از یک زن زندانی «جزئیاتی نگران‌کننده» درباره نحوه انتقال، پذیرش و حبس زنان در این زندان، و نگهداری بازداشت‌شدگان زن در بازداشتگاه مردان و آزار جنسی آنان را روایت کرد.

به گزارش این نهاد حقوق بشری به نقل از این زن، ماموران پیش از انتقال او به زندان، به دلیل نبود بازداشتگاه ویژه زنان، وی را یک شب کامل در محوطه بازداشتگاه مردان نگهداری کردند، و سپس دو مأمور لباس‌شخصی او را با یک خودروی غیردولتی و در شرایطی غیرانسانی به زندان فردیس منتقل کردند.

این زن به کانون حقوق بشر ایران گفته مأموران در طول مسیر با بیان جملات جنسی و توهین‌آمیز او را تحت فشار و آزار روانی قرار داده‌اند، به‌ طوری که درِ خودرو را باز کرده و قصد داشته برای رهایی از این شرایط خود را به بیرون پرتاب کند.

راوی همچنین از بازرسی توهین‌آمیز زنان در هنگام ورود، اختلاط زندانیان با اتهامات مختلف، نگهداری کودکان همراه مادران، ازدحام شدید در سالن قرنطینه، شیوع شپش، ساس و بیماری‌های پوستی، قطع روزانه آب و برق، کمبود پتو، کیفیت نامناسب غذا، فقدان دارو، و عدم رسیدگی‌ به زنان باردار و زندانیان دارای معلولیت خبر داده است.

این زن زندانی می‌گوید زنان تازه‌وارد از جمله خودش را هنگام ورود به زندان فردیس به‌ طور کامل عریان و بازرسی کرده و از آنها پرسیده‌اند که پیش از انتقال به زندان، در اداره آگاهی یا بازداشتگاه آیا کتک خورده یا مورد تجاوز قرار گرفته‌اند.

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، زندان فردیس از هفت سالن اصلی تشکیل شده است که در آنها زنان با اتهامات و احکام متفاوت تحت شرایط غیرانسانی و در نبود امکانات اولیه در کنار یکدیگر نگهداری می‌شوند.